Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εφημερίδες φαντάσματα μπήκαν στο πρόγραμμα «ψηφίζω-συμμετέχω»

Με επιστολή τους στον Υπουργό Εσωτερικών η Ομοσπονδία Περιφερειακού Τύπου καταγγέλει ότι εστάλησαν καταχωρήσεις σε εφημερίδες – φαντάσματα, οι οποίες δημιουργήθηκαν την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Διαβάστε την επιστολή:


Αγαπητέ κε Υπουργέ,

όσον αφορά στο πρόγραμμα «ψηφίζω-συμμετέχω» το οποίο είχε ανατεθεί στη διαφημιστική εταιρεία Universal Media και παρά την προφορική και έγγραφη επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη του προγράμματος  για ορισμένα ζητήματα έννομης διαχείρισης της καμπάνιας, θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη μη σωστή τήρηση του Νόμου όσον αφορά την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης στον περιφερειακό Τύπο:
Όπως κοινοποιήθηκε στη διαφημιστική εταιρεία, με βάση το άρθρο 9  του Ν 2328/95 και το άρθρο 4 παρ.2 του ΠΔ 261/97 η κατανομή των διαφημιστικών προγραμμάτων του Δημοσίου  πρέπει να γίνει επί τη βάσει συγκεκριμένων ποσοστών τα οποία για τα έντυπα μέσα (εφημερίδες) είναι 40% του συνόλου από τα οποία το 30% τουλάχιστον (δηλαδή το 12% του συνόλου) πρέπει να κατευθυνθεί στις περιφερειακές εφημερίδες. Το δε ΠΔ 261/97 θέτει κριτήρια αναγνωσιμότητας, κυκλοφορίας και τιμοκαταλόγου.

Αντ΄ αυτού διαπιστώσαμε ότι εστάλησαν καταχωρήσεις σε εφημερίδες – φαντάσματα, οι οποίες δημιουργήθηκαν την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Γι’αυτό το λόγο αιτούμαστε:
-Να μας κοινοποιηθεί η κατανομή του 12% στον περιφερειακό Τύπο για την καμπάνια «ψηφίζω - συμμετέχω»
-Να επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν στις εφημερίδες-φαντάσματα στους νόμιμους δικαιούχους, δηλαδή στις εφημερίδες που αναγνωρίζει η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
-Να λάβουμε γνώση των ενεργειών σας επί του θέματος

Κε Υπουργέ,

δυστυχώς, για  άλλη μια φορά οι πολιτικές σκοπιμότητες φαίνεται να προηγούνται του Νόμου, αυτή τη φορά εις βάρος των περιφερειακών εκδοτικών επιχειρήσεων που δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης. Οι εξαγγελίες της Κυβερνήσεως για δικαιοσύνη, αξιοκρατία και νομιμότητα αποτελούν επιεικώς ρητορεία και έκθεση ιδεών.

Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της οικονομικής μας βλάβης και ενημερώνουμε ότι σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.
    Για τον  ΣΗΠΕ                Για την ΕΙΕΤ                      Για τον ΣΙΕΠΤ
     Ο πρόεδρος                    Ο πρόεδρος                         Ο πρόεδρος
 Βαγγέλης Αθανασίου        Αντώνης Μουντάκης          Λάζαρος Μελετιάδης

.airetos.gr