Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ρεπουμπλικανοί και ακραίοι συνωμοτούσαν για... πραξικόπημα στις ΗΠΑ!

Lincoln-Statue
Twitter@EmOikonomidis
Λένε, και προφανώς όχι άδικα, ότι η μεγάλη και η μικρή οθόνη αντιγράφουν τη ζωή. Και η φυσική εξέλιξη αυτής της αταίριαστης σχέσης είναι να μπαίνει και η ίδια η ζωή στον μεγάλο πειρασμό να αντιγράψει με τη σειρά της όσα έχει δει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Από το Homeland και την εγκατάσταση μιας περισσότερο “ρεαλιστικής” κυβέρνησης στο Ιράν, ακριβώς όπως συνέβη και στην πραγματικότητα μετά την εκλογή του Χασάν Ροχανί στην Προεδρία της Τεχεράνης, τη σκυτάλη στις θεωρίες συνωμοσίες που… φλερτάρουν με την πραγματικότητα παίρνει το Scandal.
Η σειρά που λατρεύουν και παρακολουθούν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ύπαρξη μιας μυστικής οργάνωσης, πέρα και πάνω από… Προέδρους, που έχει ως σκοπό την προάσπιση της Δημοκρατίας, και τη θωράκισή της απέναντι σε τυχόν ανατροπές, κινδύνους και πραξικοπήματα.
Τι… μας φέρνει η ζωή, τώρα: Όπως αποκαλύπτει η αμερικανική Δικαιοσύνη, ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης του Γουισκόνσιν Σκοτ Γουόκερ, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του κόμματος που φλερτάρει με την επιστροφή στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2016, έπειτα από οκταετή απουσία λόγω της διακυβέρνησης Ομπάμα, βρέθηκε στο επίκεντρο “συνωμοσίας” με συντηρητικούς και ακραίους κύκλους, για την εκτέλεση ενός “εγκληματικού σχεδίου, σε παναμερικανικό επίπεδο”.
Ποιός ήταν ο στόχος της συνωμοσίας; Η Δικαιοσύνη… το ψάχνει, το ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ ωστόσο δεν φοβάται να αναφέρει τη λέξη “πραξικόπημα”. Τραβηγμένο; Προφανώς. Για την Αμερική όμως μιλάμε, εκεί όπου ενίοτε… εκτελούνται Πρόεδροι σαν τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, υποψήφιοι Πρόεδροι σαν τον αδελφό του, Ρόμπερτ Κένεντι, κήρυκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σαν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και… πολλά ακόμη.
Το ενδιαφέρον στοιχείο της δικογραφίας κατά του κυβερνήτη Γουόκερ, εστιάζει στις σχέσεις και τις συζητήσεις των στενών συνεργατών του με ακραίους “επικίνδυνους” παράγοντες του δημοσίου βίου αλλά και του παρασκηνίου.
Και το ακόμη πιο ενδιαφέρον; Ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο Καρλ Ρόουβ. Ο σκοτεινός εγκέφαλος της οκταετούς διακυβέρνησης Μπους του νεώτερου, τότε που στον πλανήτη εμπεδώθηκε η πολιτική του τρόμου, με πρόφαση την Αλ Κάιντα, τους Δίδυμους Πύργους και τα όπλα μαζικής καταστροφής που… δεν υπήρχαν στο Ιράκ.
Γι’ αυτό σας λέμε… Scandal. Olivia Pope τους χρειάζεται.

ysterografa.gr