Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ενημέρωση για την επιδείνωση του καιρού – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στο νέο αυτοκιντόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας.

 

Η εταιρεία “ΜΟΡΕΑΣ” που έχει την ευθύνη διαχείρισης του οδικού άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κύμα έντονης κακοκαιρίας, προβλέπεται να επηρεάσει την κεντρική και νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Για το λόγο αυτό, οι οδηγοί που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τα ακόλουθα:

• Να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και αφού ενημερωθούν προηγουμένως για την κατάσταση του οδικού δικτύου, τον καιρό και την πρόγνωση του καιρού, ώστε να αποφύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο τοποθέτησης και χρήσης τους.

• Να έχουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

• Να προσαρμόζουν τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά τους σύμφωνα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

• Να τηρούν αυστηρά απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους.

• Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τυχόν στάση του οχήματος να γίνεται μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής και ανεμπόδιστη διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

• Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν στο 1025 ή στο 2710-562.000.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ανακοινώνεται ότι, λόγω πρόβλεψης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, από την 01:00 ώρα της 2.3.2022, έως την ύφεση αυτών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, από το 85,2ο χλμ έως το 242,8ο χλμ και από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ.

Από την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας, εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς, η υποχρέωση να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν στα οχήματα τους, αντιολισθητικές αλυσίδες, στα σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει χιόνι ή παγετός, να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ, με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.