Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Super πρεμιέρα για τους οικοδεσπότες Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/GOAL-768x512.jpg
Άνετη πρεμιέρα στο Μουντιάλ 2018 για την Εθνική Ρωσίας. Μετά από μια όμορφη Τελετή Έναρξης, οι οικοδεσπότες του τουρνουά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και στον αγωνιστικό χώρο και νίκησαν με χαρακτηριστική ευκολία τη Σαουδική Αραβία με 5-0, αφήνοντας ικανοποιημένο τον Βλαντιμίρ Πούτιν που βρέθηκε στις εξέδρες του Ζουζνίκι.


 Η Ρωσία μπήκαν “γκαζωμένοι” στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2018. Η Σαουδική Αραβία προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι ήταν ταχύτατοι από τις πτέρυγες και έδειξαν πως πολύ σύντομα θα έφταναν στο γκολ. Αυτό έγινε στο 12′ όταν μετά από το τρίτο κόρνερ που κέρδισαν, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γκολόβιν, που έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γκαζίνσκι έκανε το 1-0 με κοντινή κεφαλιά.
Οι οικοδεσπότες του Μουντιάλ συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να έχουν τις ευκαιρίες τους κόντρα στην “ανεμική” αμυντική γραμμή της Σαουδικής Αραβίας. Ο Τσερτσέσοφ όμως δέχθηκε ένα πλήγμα στο 24′, αφού αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Τζαγκόεφ (τράβηγμα) με τον Τσερίσεφ.
Η Σαουδική Αραβία προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, αλλά δεν έδειξε ικανή να γίνει απειλητική και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ιγκνάσεβιτς (σ.σ. γηραιότερος παίκτης που έχει παίξει σε Μουντιάλ για τους γηπεδούχους, 38 ετών και 335 ημερών).Μετά από μια αντεπίθεση όμως και μια εκπληκτική προσποίηση, ο Τσερίσεφ ξεμαρκαρίστηκε και έκανε το 2-0 για τη Ρωσία (43′).
Η Ρωσία πίεσε ψηλά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έτσι ώστε να μην βρει η Σαουδική Αραβία χώρους να κινηθεί και να υποπέσει σε λάθη. Οι φιλοξενούμενοι όμως έδειξαν… διάθεση και στο 65′ άγγιξαν το 2-1. Ο Αλ Σεχρί έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Αλ Σαχλαουί και ο Αλ Τζασίμ δεν κατάφεραν να βάλουν την προβολή και να δώσουν στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα της Ρωσίας.
Όταν όμως σοβαρεύτηκαν, οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-0. Ο Τζιούμπα πέρασε στο ματς σαν αλλαγή στο 70′ και ένα λεπτό μετά -στην πρώτη του επαφή με την μπάλα- εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γκολόβιν και έκανε με κεφαλιά το 3-0.  
Οι Ρώσοι είχαν πλέον “κλειδώσει” τη νίκη και μάλιστα στην παράταση έφτασαν σε δυο ακόμα γκολ. Στο 90+1′ ο Τζιούμπα σούταρε από μακρυά με φάλτσο και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος των φιλοξενούμενων, ενώ στο 90+4′ ο -κορυφαίος του ματς- Γκολόβιν διαμόρφωσε το τελικό 5-0, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Ζομπνίν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν, Σαμέντοφ (64΄Κουζιάεφ), Τζαγκόεφ (24’ λ.τ Τσερίσεφ), Σμόλοφ (70’ Τζούμπα)
Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ-Μαγιούφ, Αλ-Μπρεΐκ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουσαουί, Αλ-Σαρανί, Οταΐφ (64΄Φαχάντ), Αλ-Νταουσαρί, Αλ-Φαράζ, Αλ-Τζασάμ, Αλ-Σερί, Αλ-Σαλάουι (84’ Ασίρι)