Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Όργιο φημών για “μεγάλη πρωτοβουλία” Σαμαρά

Megaro-Maximou-H-Ellas-evgnomonousa-600×3301
Στο περιθώριο της… ημιανάπαυσης των Χριστουγέννων, στο πολιτικό και δημοσιογραφικό παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες για το περιεχόμενο και τη στόχευση του νέου διαγγέλματος που θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς πριν την τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.
Πολύπειρος πολιτικός παίκτης, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Σταύρος Δήμας δεν πρόκειται να συγκεντρώσει την προτίμηση 180 βουλευτών. Απαιτείται κάτι ακόμη, ή μάλλον… κάτι άλλο, ώστε να διαφοροποιηθεί ριζικά το κλίμα, και να διευκολυνθεί η “μεταστροφή” ανεξάρτητων βουλευτών, που μέχρι σήμερα επιμένουν ότι δεν πρόκειται να παρέχουν έμμεση ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και θα προτιμήσουν να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, διαψεύδεται η φημολογία περί “μεγάλης πρωτοβουλίας” Σαμαρά, με συνεργάτες του Πρωθυπουργού να ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι δραματικό και θεαματικό.
Από την άλλη, καμία πρωτοβουλία δεν θα ήταν πραγματικά “εκκωφαντική”, ώστε να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα, αν δεν αφορούσε τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, που θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές ενδεχομένως ακόμη και το 2016.
Κάτι τέτοιο ωστόσο θα προϋπέθετε την αλλαγή πρωθυπουργού. Και ακόμη κι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα είχε… κανένα πρόβλημα να επαναλάβει με τον Αντώνη Σαμαρά ό, τι έκανε πριν από τρία χρόνια με τον Γιώργο Παπανδρέου, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά:
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι… Γιώργος Παπανδρέου.

ysterografa.gr