Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοί βουλευτές θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατιας και ποιοί είναι "μυστήριο"

Ποιοί βουλευτές θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατιας και ποιοί είναι `μυστήριο` Μετά τον αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όλοι όσοι συνήλθαν από το αρχικό σοκ, άρχισαν αμέσως τα μαθηματικά μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι συνολικά 24 και άλλοι είτε έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά γέρνουν προς την άλλη πλευρά και άλλοι είναι ακόμα προβληματισμένοι για τη στάση που θα κρατήσουν.
Από τους 24 βουλευτές, οι 12 δεν αποκλείεται να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα επιλέξει η κυβέρνηση. Ανάμεσά τους είναι ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος άλλωστε ψήφισε παρών στη χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.

Επίσης μπορεί να θεωρείται δεδομένη η Κατερίνα Μάρκου που χτες ψήφισε υπέρ του προϋπολογισμού και φλερτάρει με το Ποτάμι. Από την άλλη η ανεξάρτητη βουλευτής, Μίκα Ιατρίδη είναι σε αυτή την κατηγορία βουλευτών, αφού έχει δηλώσει πως πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός του Προέδρου.

Επίσης, ο Χρήστος Αηδόνης είναι ένας βουλευτής που φλερτάρει με την εκλογή Προέδρου, καθώς είναι στενός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου και έχει δηλώσει πως απαιτείται πολιτική σταθερότητα. Πολύ πιθανόν να ψηφίσει θεωρείται και ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ ο Γιάννης Κουράκος έχει δηλώσει πως περιμένει να δει το υποψήφιο πρόσωπο.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μελάς δηλώνει πως θα αποφασίσει ανάλογα με το συμφέρον της χώρας, ενώ ο Βασίλης Καπερνάρος δεν θεωρείται δεδομένος. Ο Κώστας Γιοβανόπουλος έχει επίσης δηλώσει πως είναι πιθανό να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συχνές αναφορές στην εθνική συνεννόηση έχουν κάνει οι δύο βουλευτές, κ. Μουτσινάς και κ. Κασαπίδης που θεωρούνται πιθανοί, ενώ δύσκολα μπορεί κάποιος να αποκρυπτογραφήσει τη στάση των κ.κ. Νταβρή και Ανδρουλάκη και του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα το σκεφτεί δύο φορές εάν είναι ο 180ος βουλευτής.

Οι βουλευτές Ν. Φούντα, κ. Ψύρρας και Ν. Τσούκαλης είναι μεταξύ αυτών που υπέγραψαν κείμενο για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και εκλογές την άνοιξη.

Κατηγορηματικά αντίθετοι με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο Ο. Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μ. Μπόλαρης
.

newsit.gr