Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σόιμπλε εκβιάζει με δεσμευτικές υπογραφές

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μοιάζει να έχει αναλάβει να σηκώσει το βάρος της… εξειδίκευσης των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, προκειμένου να εγκριθεί η συνέχιση της οικονομικής στήριξης της χώρας μας, μέσω του Μνημονίου ΙΙ, αλλά και της ολοκλήρωσης του PSI.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ωστόσο, έδειξε απόψε, με δηλώσεις του στο RTL, ότι απαιτεί από τους πολιτικούς αρχηγούς της Ελλάδας, ένα memorandum, με το οποίο θα συνομολογούν ότι μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως της έκβασης που θα έχει η αναμέτρηση, θα εφαρμόσουν τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να εγκρίνει την Κυριακή η Βουλή.
«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών. Δεν πρόκειται για κάτι υπερβολικό, καθώς συνέβη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία πριν από τις εκλογές. Δεν θέλουμε να βασανίσουμε τον ελληνικό λαό με μέτρα λιτότητας. Πρόκειται για προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια σωστή οικονομική ανάπτυξη, ώστε να μπορέσει κάποτε να διαχειριστεί τα χρέη της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε δισεκατομμύρια σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν εγκρίνει το πακέτο μέτρων, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια», ήταν τα λόγια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μοιάζει να κατανοεί ότι οι εκλογές πλησιάζουν.

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ/ statesmen.gr