Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Μπεγλίτη με τους προέδρους των ΕΑΣ Κορινθίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Πάνου Μπεγλίτη, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή  των προέδρων των ΕΑΣ Κορίνθου Χ. Μπαρλιά, Κιάτου Κ. Παπαβασιλείου, Βόχας Γ. Παπαλέκκα, Ξυλοκάστρου Β. Γκόλια και  του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας Θ. Τσιάνου.
          Μεταξύ των αντικειμένων που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν ο νόμος 4015, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί συνεταιρισμών, καθώς και οι δυνατότητες βελτίωσης της εφαρμογής του. Η συζήτηση προεκτάθηκε συνεπώς και στο πεδίο των πρωτοβάθμιων ενώσεων, στα θέματα της κτηνοτροφίας, όπως και σε αυτά των βιολογικών καλλιεργιών.
          Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού.
          Στη σύσκεψη υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τον κ. Μπεγλίτη, με σκοπό  την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα αγροτικής πολιτικής, αλλά και τη διερεύνηση  τρόπων προώθησης σημαντικών θεμάτων που αφορούν τους  αγρότες της Κορινθίας.
          Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως, μεταξύ των άλλων είναι και αυτό που αφορά στις “χρήσεις γής”.
          Μετά το πέρας της σύσκεψης, όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως υπήρξε μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση για αυτό και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.