Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Είσαι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όχι πρόεδρος 15μελους

Είσαι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όχι πρόεδρος 15μελους
Την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την τελετή για την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας καυτηρίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5, είπε:

"Νομίζω ότι ήταν πραγματικά ένα λάθος να μη συμμετέχει ο ίδιος, από τη στιγμή που είναι και υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να μη συμμετέχει σε κάτι που αφορά τη χώρα. Δεν αφορά τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο ή οποιονδήποτε άλλο. Ήρθαν άνθρωποι που εκπροσωπούν τους θεσμούς και θα έπρεπε να είναι εκεί. Νομίζω ότι ο κόσμος θα μπορούσε να το δει θετικά αν ήταν εκεί και εξέφραζε τη διαφορετική του άποψη."

Είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας "δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτές τις αντιφάσεις που έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά: Τη μία θέλει να το παίζει ευρωπαϊστής και την άλλη θεωρεί ότι δεν μπορεί να βάλει αυτό το κοστούμι. Ενας πολίτης που θα ρωτήσει έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί δεν συμμετέχει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και όχι ως πρόεδρος 15μελους - στην έναρξη της προεδρίας στη χώρα του, τι θα πει; Οτι έκανε σωστά; Νομίζω πως ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι έκανε σωστά. Θα μπορούσε να πάει εκεί και να πει τα δικά του".