Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

NON PAPER - ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ 'ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΒΙΑΣ' ΤΟΝΙ ΝΕΓΚΡΙ ΣΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ



* Δεν κρίνεται ούτε το πρόσωπο του Τόνι Νέγκρι ούτε το συγγραφικό του έργο.
http://www.rnbnet.gr/photos/toni_negri_414x290.jpgΚρίνεται το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία, που φυγοδίκησε για χρόνια και που τελικά επέστρεψε στη χώρα του και εξέτισε ποινή 13 ετών φυλάκισης στην πατρίδα του, εμφανίζεται σήμερα να στηρίζει πολιτικές ενός κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα.
* Οι Ιταλοί τον αντιμετωπίζουν πάντα ως «θεωρητικό της ένοπλης βίας», αλλά έχουν τη δυνατότητα να είναι «επιεικείς» σήμερα μαζί του, διότι έχουν παρέλθει τριάντα χρόνια και πλέον από τον καιρό που οι ιδέες του καταδικάστηκαν και η τρομοκρατία τελείωσε προ πολλού στην Ιταλία.
* Εδώ έχουμε συμπτώματα τρομοκρατίας σήμερα. Και η έμμεση στήριξη τέτοιων απόψεων δεν βοηθά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που είναι – μη το ξεχνάμε - εγκληματική δραστηριότητα.
* Δεν κρίνουμε λοιπόν, το έργο του κ. Νέγκρι. Τα βιβλία του, άλλωστε, κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Κρίνουμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τη «συμπάθειά» του σε απόψεις από τις οποίες θα όφειλε να παίρνει αποστάσεις και να τις καταδικάζει. Όχι να τις «νομιμοποιεί»!

* Άλλωστε, αν ήταν μόνο η περίπτωση της επιστολής Νέγκρι που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ, το πρόβλημα θα ήταν, ίσως, μικρό. Δυστυχώς, η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες απόψεις και πρακτικές είναι πολύ ευρύτερη γεγονός που καθιστά το πρόβλημα πολύ σοβαρότερο:
Έτσι λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ:
--Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που θεωρούν τους καταδικασμένους τρομοκράτες στην Ελλάδα ως «πολιτικούς κρατούμενους»!
--Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που ζητούν την προσωρινή αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών, οι οποίοι, όταν αφήνονται ελεύθεροι, δραπετεύουν και οι δικηγόροι τους διακηρύσσουν ότι πρόκειται «να συνεχίσουν τον αγώνα τους»!
--Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που έχουν πάει μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών που καταδικάστηκαν ως εγκληματίες.
--Και τώρα προβάλλει την στήριξη του πιο γνωστού «θεωρητικού της ένοπλης βίας» στην Ευρώπη. Διότι γι’ αυτό και για τη συμμετοχή του σε δύο δολοφονίες καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ο κ. Νέγκρι στο παρελθόν.

* Με τέτοια πρόσωπα και πρακτικές ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Χώρια που υπερασπίζεται κάθε παράνομο κύκλωμα ή κρησφύγετο κουκουλοφόρων που εξουδετερώνουν οι αρχές και διαμαρτύρεται για κάθε σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας.
* Αυτά είναι οι μόνιμες και συστηματικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να το δείχνουμε και να το αποκαλύπτουμε. Και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε.
* Πολύ θα θέλαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταδίκαζε όλα αυτά. Πολύ θα θέλαμε να διαχώριζε τη θέση του από τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες πρακτικές. Δυστυχώς δεν το κάνει. Και θα συνεχίζουμε να του ασκούμε κριτική  γι’ αυτό. 


Blogs@nd.gr