Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ολυμπιακός είναι βαριά άρρωστος και έμεινε στο -7. Έχασε 2 - 1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Παρελθόν ο Κορμπεράν από την τεχνική ηγεσια του Ολυμπιακού

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Είναι βαριά άρρωστος και έμεινε στο -7 

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και από τον Άρη με σκορ 2-1.  Ένας ακόμα κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των προβληματικών εμφανίσεων του Ολυμπιακού που έχασε από τον Άρη και έμεινε στο -7 από την κορυφή μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές. Οι Πειραιώτες πέτυχαν ένα υπέροχο γκολ στο 15' με τον Μασούρα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ξέχασαν να βγουν από τα αποδυτήρια. Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος στην επανάληψη και με γκολ του Μαντσίνι στο 76' και του Πάλμα στο 80' έκανε την ανατροπή και πήρε μία πολύ 

μεγάλη και πανάξια νίκη. Ήταν καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που έχει σοβαρά θέματα να λύσει πήρε μία σπουδαία νίκη. Τεράστιες οι ευθύνες της άμυνας στην επανάληψη, του Βατσλίκ που έχει κάνει λάθος και στα δύο γκολ και του Κορμπεράν που άργησε να φρεσκάρει την ομάδα, και αποτελεί πλέον παρελθον από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.


Έκανε τη μεγάλη έκπληξη ο Κορμπεράν που επέλεξε να ξεκινήσει τον Χάμες στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Άρη. Ο Κολομβιανός έπαιξε πίσω από τον Ελ Αραμπί έχοντας δίπλα του Μασούρα (δεξιά) και Μπιέλ (αριστερά). Ο Ιν Μπομ επέστρεψε δίπλα στον Εμβιλά και ο Μανωλάς πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπα. Από την άλλη ο Άλαν Πάρντιου στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη έπαιξε με τον Νταμπό και τον Ντιόπ στα χαφ και τους Μαντσίνι, Γκαρθία, Ιτούρμπε πίσω από τον Γκρέι.

Το ματς ξεκίνησε με τον ρυθμό να είναι πολύ γρήγορος και τον Άρη να θέλει να επιτεθεί με το… καλησπέρα. Οι δύο ομάδες είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και οι «κίτρινοι» προσπάθησαν με Μαντσίνι, Γκαρθία και Ιτούρμπε να δημιουργήσουν προβλήματα. Ο Ολυμπιακός μπήκε γρήγορα στο πνεύμα του ματς και πίεσε σωστά τους αντιπάλους του. Αυτό που ήθελε ήταν να κερδίσει μπάλες από τους χαφ και στη συνέχεια να εκδηλώσει επιθέσεις με ακρίβεια εκμεταλλευόμενος την ποιότητα των παικτών που είχε από τη μέση και μπροστά. Κάπως έτσι στο 15' ο Ιν Μπομ ξεκίνησε τη φάση και αυτός έβγαλε την ασίστ στον Μασούρα, ο οποίος με σουτ σε πρώτο χρόνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας ένα υπέροχο τέρμα.

Στη συνέχεια ο Άρης χρειάστηκε ένα διάστημα να συνέλθει, αλλά βρήκε τα πατήματα του και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση, αλλά στην ουσία κάποια επικίνδυνη φάση δεν δημιούργησε μπροστά από την εστία του Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός έσφιξε τις γραμμές του με αποτέλεσμα να βγάλει εκτός αγώνα τον Γκαρθία από τον οποίο ο Άρης περίμενε το κάθετο παιχνίδι. Έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε με τον Άρη να είναι η ομάδα που είχε μπει στο γήπεδο πολύ καλύτερη. Οι "κίτρινοι" πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και αυτοί που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους. Το συγκρότημα του Πάρντιου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε μείνει στο γήπεδο. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν έδειχνε ότι περισσότερο ήθελε να κάνει διαχείριση του αγώνα και εκείνο που την ενδιέφερε ήταν να κρατήσει το υπέρ της 1-0. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, ερχόταν και η κόπωση για τον Ολυμπιακό και ο Άρης ανέβαινε όλο και περισσότερο στο γήπεδο.

Ο Πάρντιου στο 60' έβαλε τον Πάλμα και ο Κορμπεράν άρχισε να φρεσκάρει την ομάδα του σε ένα σημείο που τα σημάδια κόπωσης ήταν εμφανέστατα. Στο 76' ο Άρης ισοφάρισε με τον Μαντσίνι σε μία φάση ρεσιτάλ λαθών από την πλευρά του Ολυμπιακού. Στο 78' ο Κορμπεράν έκανε κι άλλες αλλαγές και μέχρι να καταλάβουν τι γινόταν στο 80' ο Άρης είχε γυρίσει το παιχνίδι με το γκολ του Πάλμα. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλύτεροι στην επανάληψη, πίστεψαν στην ανατροπή, έπαιξαν πιο καλό ποδόσφαιρο και δίκαια έκαναν την ανατροπή και πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη.

Άρης: Κουέστα - Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού - Νταμπό (87' Πίρσμαν), Ντιόπ - Μαντσίνι, Γκαρθία (87' Ζερβίνιο), Ιτούρμπε (69' Καμάτσο)– Γκρέι (60' Πάλμα)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Βρσάλικο (63' Άβιλα), Μανωλάς, Μπα, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Ιν Μπομ (78' Ουί Τζο)- Μασούρας (78' Μπόουλερ), Χάμες (71' Αγκιμπού), Μπιέλ - Ελ Αραμπί (63' Μπακαμπού).

Ένταση υπήρξε μετά το τέλος της αναμέτρησης του Άρη με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μπόγκναρ να δείξει κόκκινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Ο τελευταίος διαμαρτυρήθκε έντονα στο ρέφερι της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα ο Ούγγρος να του δείξει την κόκκινη κάρτα.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη ήταν το τελευταίο του Κάρλος Κορμπεράν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε και πράγματι έγινε μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη. Η εικόνα των Πειραιωτών ήταν απογοητευτική με αποτέλεσμα να ηττηθούν από τους Θεσσαλονικείς και να μείνουν επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή.

 Έτσι μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κάρλος Κορμπεράν αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στους Πειραιώτες με τον Ισπανό τεχνικό να αποχωρεί από τους Πειραιώτες. Ο 39χρονος κόουτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού την 1η Αυγούστου και πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο του 11 φορές. Σε αυτό το διάστημα δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του Πειραιά και πλέον οι πρωταθλητές βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή.

Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μπλαν και Καμπιάσο, ενώ η διοίκηση του Ολυμπιακού εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις.

 

Η βαθμολογία

1

Παναθηναϊκός


5

 9 - 1

15

2

ΠΑΟΚ


5

5 - 2

11

3

Αρης


5

8 - 4

10

4

ΑΕΚ


5

8 - 3

9

5

Άτρόμητος


5

9 - 5

8

6

Ολυμπιακός


5

7-  4

8

7

Βόλος ΝΠΣ


5

7 - 5

8

8

Παναιτωλικός


5

6 - 6

7

9

ΠΑΣ Γιάννενα


5

3 - 9

4

10

Αστέρας Τρίπολης


5

4 - 6

4

11

ΟΦΗ


5

4 - 8

4

12

ΠΑΣ Λαμία


5

1 - 5

3

13

Λεβαδειακός


5

2 - 7

2

14

Ιωνικός  


5

2 - 10

1