Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Παναθηναϊκός πετυχε το 5Χ5 . Με χατ τρικ του Αϊτόρ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα

 ΠΑΟ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Το απόλυτο με χατ τρικ του Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΣ και μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ ο οποίος πέτυχε χατ τρικ επικράτησε του ΠΑΣ με 3-0, έκανε το πέντε στα πέντε στη φετινή Super League 1 και συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας. Πάγωσαν όλοι στο 25ο μετά από τη σύγκρουση του Σούλη με τον Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στη φετινή Super League 1. Θύμα του αυτή τη φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Αϊτόρ

να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας χατ τρικ, με τα δυο τέρματα μάλιστα να είναι με εκτέλεση φάουλ. Οι πράσινοι συνεχίζουν να προελαύνουν στη κορυφή της βαθμολογίας, με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Σέρβο τεχνικό μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Οι πράσινοι συνεχίζουν να προελαύνουν στη κορυφή της βαθμολογίας, με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Σέρβο τεχνικό μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Η πρώτη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 10΄όταν ο Γκανέα έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.
Πέντε αργότερα Αϊτόρ και Σπόραρ συνδυάστηκαν άψογα με τον Σλοβένο να ξεμαρκάρεται υπέροχα μέσα στην περιοχή αλλά το τελείωμα του μπλόκαρε εύκολα ο Σούλης.
Στο 25ο λεπτό η Λεωφόρος πάγωσε καθώς μετά από σύγκρουση του Σούλη και του Σπόραρ οι δυο τους σωριάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον Σούλη να χάνει τις αισθήσεις του καιτα ιατρικά επιτέλεια να σπεύδουν άμεσα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Τελικά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ βρήκε τις αισθήσεις του με ιατρικό αμαξίδιο να τον απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Ο Σπόραρ σηκώθηκε κανονικά αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Ιωαννίδη. Ό Σλοβένος φέρεται να έχει υποστεί ήπια διάσειση που δεν εμπνέει ανησυχία και θα υποβληθεί στη συνέχεια σε ιατρικές εξετάσεις.
Μετά από τη διακοπή το παιχνίδι συνεχίστηλε με τις δυο ομάδες να φαίνονται εμφανώς επηρεασμένες.

Τελικά στο 44ο ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αϊτορ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασίου.

Οι πράσινοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο όπως ολοκλήρωσαν το πρώτο, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ το οποίο ήρθε στο 54ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ πάλι του Αϊτόρ και τον Αθανασίου να κάνει τραγικό λάθος χάνοντας τη μπάλα από τα χέρια του.
Το δεύτερο γκολ του Ισπανού απλοποίησε περισσότερο την κατάσταση, με τον ίδιο μάλιστα να ολοκληρώνει την εντυπωσιακή του παράσταση με τρίτο τέρμα στο 70ο μετά από μια υπέροχη επέλαση στη περιοχή των φιλοξενούμενων και ψύχραιμη εκτέλεση δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του τριφυλλιού. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με το 3-0 υπέρ του Παναθηναϊκού να μένει μέχρι τέλους. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους πριν τη διακοπή έχοντας κάνει το απόλυτο στις νίκες και την επόμενη αγωνιστική μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μεγάλο ντέρμπι για τη φετινή σεζόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-3-3): Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Σάντσες, Γκάνεα (73’ Χουάνκαρ), Τσέριν, Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρ), Πέρεθ, Αϊτόρ, Παλάσιος (73’ Παλάσιος), Σπόραρ (37’ λ.τρ. Ιωαννίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (3-4-3): Σούλης (27’ λ.τρ. Αθανασίου), Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Σορία, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Ποζνάτσκι, Ροσέρο (75’ Λιάσος), Τζίμας (64’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (64’ Μέντες).

* Στο γήπεδο ήταν και τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «πρασίνων», Ένις Τσοκάι και Αλεσίς Τρουιγιέ.

* Στο ημίχρονο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε τους Στράτο Αποστολάκη, Άγγελο Μπασινά, Τάκη Φύσσα και Ρενέ Χένρικσεν στο πλαίσιο των βραβεύσεων σε ιστορικές μορφές των ομάδων της SL1.

 

Βαθμολογία

1

Παναθηναϊκός


5

9 - 1

15

2

ΠΑΟΚ


4

4 - 1

10

3

ΑΕΚ


5

7 - 1

9

4

Ολυμπιακός


4

6 - 2

8

5

Άτρόμητος


5

9 - 5

8

6

Άρης


4

6-  3

7

7

Παναιτωλικός


5

6 - 6

7

8

Βόλος ΝΠΣ


4

5 - 5

5

9

ΠΑΣ Γιάννενα


5

3 - 9

4

10

Αστέρας Τρίπολης


4

3 - 5

3

11

ΟΦΗ


4

3 - 7

3

12

ΠΑΣ Λαμία


5

1 - 4

3

13

Λεβαδειακός


4

1 - 6

1

14

Ιωνικός  


4

2 - 8

1