Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Super League: Για το 5/5 ο Παναθηναϊκός, δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ στο Αγρίνιο

Super League: Για το 5/5 ο Παναθηναϊκός, δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ

Το αποψινό πρόγραμμα (5η αγωνιστική) της Super League 1 περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις 20:00 η ΑΕΚ αναμετράται με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο  και θέλει να πραγματοποιήσει την επιστροφή της στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα της στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Δικέφαλος καλείται να καλύψει το χαμένο

έδαφος, όμως απέναντί του βρίσκει έναν πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο. Δέκα αναμετρήσεις ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ έχουν διεξαχθεί στο Αγρίνιο, με τους γηπεδούχους να έχουν τρεις νίκες και την ομάδα της Αθήνας επτά.

Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018 και από τότε ακολούθησαν οκτώ αναμετρήσεις σε Super League και Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΚ να επικρατεί στα επτά και να υπάρχει και μια ισοπαλία για το Κύπελλο.

Αυτό το σερί με τις έξι διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα διεκόπη στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, όπου ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Ο Ματίας Αλμίεδα δε θα έχει στη διάθεσή του τον Γιόνσον,όπως και τους τραυματίες Τσούμπερ, Μαχαίρας και τον ανέτοιμο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο Σέρχιο Αραούχο κατάφερε να δώσει το «παρών» στην κιτρινόμαυρη αποστολή,  Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Αραούχο, Ελίασον

Από την άλλη πλευρά, οι Αγρινιώτες δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.Η προετοιμασία της ομάδας  ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα (16/9) και στην συνέχεια έγινε γνωστή και η αποστολή που  αποτελούν οι: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπακάκης, Καρέλης, Πέδρο, Νταγκό, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Λιάβας.

Λίγο αργότερα, στις 21:30, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα , στοχεύοντας στην πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα ματς, κάτι το οποίο θα τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αναμετρηθεί 27 φορές μέχρι τώρα σε επίπεδο Super League με γηπεδούχους τους Πράσινους και η ομάδα της Ηπείρου έφυγε 24 φορές ηττημένη, ενώ πήρε δύο ισοπαλίες και μια νίκη.Στα επτά τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα έχει σκοράρει μόνο ο ένας από τους δύο, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στα τρία εντός χωρίς να δεχθεί τέρμα και τον ΠΑΣ Γιάννινα στα τρία που ήταν γηπεδούχος χωρίς να παραβιαστεί η εστία του. Υπάρχει ακόμη ένα μεταξύ τους σε αυτή τη σειρά που έγινε στα Γιάννινα για τα Playoffs και τελείωσε με 0-0. Η τελευταία φορά που σημειώθηκε τέρμα και από τους δύο ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο 2-1 του ΟΑΚΑ με τους Χατζηγιοβάνη και Μακέντα να σκοράρουν για τον Παναθηναϊκό και τον Κρίζμαν για την ομάδα της Ηπείρου.

Οι Σένκεφελντ και Χουάνκαρ είναι κανονικά στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ εκτός έμεινε ο Κώτσιρας λόγω ενοχλήσεων. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Βέρμπιτς, Καμπετσής.  

Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Ποζνάνσκι, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Πήλιος, Μπακαδήμας, Τζίμας, Τσαβός, Λιάσος, Μπιλμπάο, Μορέιρα, Σταματελόπουλος, Ροσέρο, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.

Επίσης, στις 20:00 ο Ατρόμητος μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού φιλοξενεί στο Περιστέρι τη Λαμία, η οποία δεν έχει καταφέρει να γευτεί την χαρά της νίκης στην φετινή Super League. Ο Ατρόμητος με την Λαμία θα συναντηθούν για 8η φορά με γηπεδούχο την ομάδα του Περιστερίου σε επίπεδο Super League. Στις επτά αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα υπάρχουν τέσσερις νίκες για τον Ατρόμητο και τρία ματς τελείωσαν ισόπαλα. Τα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες έχουν τελειώσει χωρίς τέρματα, με το ένα να είναι στο Περιστέρι και τα άλλα δύο στην Φθιώτιδα. Το 0-0 στις 24 Απριλίου 2021 ήταν το μοναδικό σε Ατρόμητος – Λαμία και έγινε για τα Playouts του πρωταθλήματος.  

Την αποστολή του Ατρομήτου αποτελούν οι: Γιαννιώτης, Μάριτς, Κιβρακίδης, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Τζοβάρας, Φριντζόνσον, Οικονομίδης, Γκονθάλεθ, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Μουνίθ, Ρομπάιγ, Τζαβίδας, Κλωναρίδης, Κωτσόπουλος, Κιάρτανσον, Ροτάριου.  

Η αποστολή τησ Λαμίας στο Περιστέρι: Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανδάρης, Γκοράνοφ, Μπενίτεζ, Κορνέζος, Σλίβκα, Ντέιβιντ, Μπεχαράνο, Ασκόφσκι, Ντε Βισέντι, Μπάμπης, Τσιλούλης, Βασιλακάκης , Γιακουμάκης, Μανούσος, Τσούκαλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στη Super League:

Σάββατο 17/9

20:00 Ατρόμητος – Λαμία
20:00 Παναιτωλικός – ΑΕΚ
21:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 

Κυριακή 18/9

18:00 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης

19:00 ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

20:00 Άρης - Ολυμπιακός

21:00 Βόλος Ν.Π.Σ. - Ιωνικός

Βαθμολογία

1

Παναθηναϊκός


4

6 - 1

12

2

ΠΑΟΚ


4

4 - 1

10

3

Ολυμπιακός


4

6 - 2

8

4

Παναιτωλικός


4

6 - 4

7

5

Άτρόμητος


4

9 - 5

7

6

Άρης


4

6-  3

7

7

ΑΕΚ


4

5 - 1

6

8

Βόλος ΝΠΣ


4

5 - 5

5

9

ΠΑΣ Γιάννενα


4

3 - 6

4

10

Αστέρας Τρίπολης


4

3 - 5

3

11

ΟΦΗ


4

3 - 7

3

12

ΠΑΣ Λαμία


3

1 - 4

2

13

Λεβαδειακός


4

1 - 6

1

14

Ιωνικός  


4

2 - 8

1