Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Τώρα στο Χιλιομόδι το "ύστατο χαίρε" στην Ειρήνη Παπά

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZrH07FJ80-TggJg-MLJJLD0W8Qt2jSv-hQA&usqp=CAU 

Κηδεύεται σε αυτή την ώρα στο Χιλιομόδι  η αξέχαστη ηθοποιός Ειρήνη Παπά, που άφησε την τελευταία πνοή της την Τετάρτη σε ηλικία 96 ετών.

Συγγενείς και φίλοι  αποχαιρετούν την σπουδαία ηθοποιό, στις 12  στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου.

Θα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους αγαπημένους της γονείς. Η οικογένειά της παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Τα τέσσερα ανίψια της βρίσκονται εκεί για το «ύστατο χαίρε»: Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, γιος της αδελφής της Δέσποινας, ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, γιος της αδελφής Ευαγγελίας, η Μέλια και ο Γκάσιος

Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ «θέλω να θυμάμαι πάντοτε ότι είμαι από το Χιλιομόδι».

Η Ειρήνη Παπά γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926 στο Χιλιομόδι σε οικογένεια δασκάλων. Μάλιστα, εκεί πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωή της.

Τέλος στο Χιλιομόδι, εγκαινιάστηκε το φετινό καλοκαίρι το θέατρο πήρε το όνομά της. Οι κάτοικοι λένε ότι ήταν πολύ σημαντικό που το θεάτρο «Ειρήνη Παπά» εγκαινιάστηκε όσο η 96χρονη, ήταν εν ζωή. Βρίσκεται στο Λόφο Νικηταρά και φιλοξένησε το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με χωρητικότητα 800 θέσεων.