Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Eπιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ μέσω Αγρινίου

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: Eπιστροφή στις νίκες, με Λιβάι Γκαρσία και Μουκουντί, στο Αγρίνιο! 

Νικηφόρο ήταν τελευταίο ματς της η ΑΕΚ πριν επιστρέψει στο ποδοσφαιρικό, εν Ελλάδι, λίκνο της, την Νέα Φιλαδέλφεια. Μία βολίδα του Λιβάι Γκαρσία στο ξεκίνημα της επανάληψης (48') και μια κεφαλιά του ντεμπιτάντ Μουκουντί (με παρεμβολή του Μλάντεντ στο 75') επέτρεψαν στην ΑΕΚ που ήταν καλύτερη να επιστρέψει στα τρίποντα στο Αγρίνιο (0-2) και να προσπεράσει τον μαχητικό Παναιτωλικό, που είχε τις στιγμές του αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκε.

 Η «Ένωση» που προερχόταν από την ήττα στο (επεισοδιακό) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2η σε 4 αγωνιστικές) αντέδρασε κι ήταν καλύτερη από τον Παναιτωλικό, που μέχρι την έναρξη του αγώνα είχε έναν πόντο περισσότερο από εκείνη.

Η ομάδα του Αλμέιδα (με 4-4-2 σε ρόμβο και με τον Ελίασον για πρώτη φορά βασικό) στρίμωξε τα «καναρίνια» στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ μέχρι το 35' που οι γηπεδούχοι δεν είχαν απαντήσεις.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν εκνευρίζοντας τους φιλοξενούμενους μ' αποτέλεσμα γενική σύρραξη σε κοκορομαχία Νταγκό - Ρότα όπου αποβλήθηκε βοηθός του Αναστασίου. 

Τα νεύρα συνεχίστηκαν στην φυσούνα με τον εκνευρισμένο Τζαβέλλα να ξεσπά σε τζάμι των αποδυτηρίων κόβοντας το χέρι του μ' αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Αγρινίου...

Ωστόσο ο Δικέφαλος (στα μπορντό...) απτόητος βρήκε το γκολ με φοβερό, συρτό σουτ (δοκάρι και μέσα) του Λιβάι Γκαρσία (48') και αφού γλίτωσε την ισοφάριση σε κεφαλιά του αμαρκάριστου Καρέλη (57') έφτασε στο 0-2 με μία του ντεμπιτάντ Μουκουντί και παρεμβολή του Μλάντεν.

Στα κέρδη της ΑΕΚ η επάνοδος του (ταλαιπωρημένου από τραυματισμούς) Κώστα Γαλανόπουλου μετά από ένα χρόνο (12/09/2021) σε αγώνα της! 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης - Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης – Μλάντεν (81’ Μάρτενσον), Ντουάρτε (λ.τρ. 61’ Κολοβός), Ντίας – Σενγκέλια (73’ Φλόρες), Καρέλης (81’ Ζοάο Πέδρο), Νταγκό (61’ Μόρσεϊ).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (73’ Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας (λ.τρ. 46’ Μουκουντί), Χατζισαφί, (65’ Μοχαμάντι) Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83’ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (65’ Άμπραμπατ).