Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι, εγκλωβισμένοι και τροχαία λόγω κακοκαιρίας - Καταστροφές σε Ηλεία και Αχαϊα!

ΦΩΤΟ από tempo24.gr
Σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής Ηλείας έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή από νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Βάρδας, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική ζήτησε ενισχύσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια, ενώ υπήρξαν και ανεμοστρόβιλοι μικρής διάρκειας που προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά, με όσους ξυπνούσαν τα ξημερώματα να βλέπουν αυτές τις εικόνες...

 
Εκτεταμένα προβλήματα και σε πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, από νωρίς σήμερα το πρωί. «Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες», δήλωσε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου.
ΦΩΤΟ από tempo24.grΦΩΤΟ από tempo24.gr
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες. Εν τω μεταξύ, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιώτες με μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.
Προβλήματα όμως και στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, καθώς μία νταλίκα δίπλωσε το πρωί, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, λίγο πριν από τα διόδια Μαλγάρων. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές. Η νταλίκα βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Πηγή: tempo24.gr - Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ