Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η ηγετική εμφάνιση Μεϊμαράκη στη Μαδρίτη - Η στήριξη του Σαρκοζί για το "ΟΧΙ" στην Τουρκία

meimarakis-sarkozy


Από την πρώτη στιγμή παρουσίας του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Μαδρίτη) ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έδειξε, πως δεν είναι ο «μεταβατικός» Πρόεδρος που θέλουν κάποιοι σκοπίμως να τον ονομάζουν και να κατατάσσουν.

Έδωσε το αμέσως το στίγμα του ηγετικού προφίλ του και καταψήφισε εκείνα τα άρθρα των συμπερασμάτων, των άλλων ευρωπαϊκών κομμάτων που δεν βρίσκονται στη γραμμή συμφερόντων της Ελλάδας για το μεταναστευτικό.



Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώπιον των 1.900 συνέδρων κατέστησε σαφές πως η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί στους άξονες της Αλληλεγγύης της Συνοχής αλλά και της Αποφασιστικότητας για το προσφυγικό.

Σήμερα μετά την ομιλία του Σαμαρά με θέμα τον κίνδυνο του λαϊκισμού, αλλά και του Μίχαλου με θέμα τις επενδύσεις, έλαβε μέρος σε συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, αλλά και σε ψηφοφορίες.
 meimarakis-giounker

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ συνεχάρη τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την επιτυχή συμμετοχή της Ελληνικής αποστολής και για τις πολιτικές παρεμβάσεις του ιδίου ως αρχηγού της ΝΔ που δείχνουν το δρόμο για καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη.
Ο Νικολά Σαρκοζί, στήριξε τη γραμμή της ΝΔ και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη (κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ΕΛΚ και σε συνέχεια συνομιλίας που είχαν οι δύο άνδρες), για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων μόνο από Ευρωπαϊκές δυνάμεις και όχι φυσικά από χώρες εκτός της Ε.Ε., όπως η Τουρκία, που προσπαθεί διά της πλάγιας οδού να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή ένωση και με «σκοτεινά» ανταλλάγματα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για την "Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή"!

Για το ίδιο θέμα, άλλωστε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, να είναι πολύ προσεκτική σε αυτά που υπόσχεται και δεσμεύεται.
 tokentro.com