Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

National Geographic - 14 φωτογραφίες με τις οποίες οι Λονδρέζοι ανακαλύπτουν την Πελοπόννησο!

n
 Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου 

Εκδήλωση με τίτλο «Η Πελοπόννησος στην Καρδιά του Λονδίνου» φιλοξένησε το κατάστημα του National Geographic στη βρετανική πρωτεύουσα τον Φεβρουάριο. Οι Λονδρέζοι  ανακάλυψαν τις ομορφιές του Μοριά μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, ενημερωτικά φυλλάδια και γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων.
Το κατάστημα βρίσκεται στην άκρως τουριστική και ακριβή συνοικία του Νάιτσμπριτζ, απέναντι από τα πολυκαταστήματα Χάροντς στο κέντρο του Λονδίνο. Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή της Πελοποννήσου.
«Στόχος της εκδήλωσης ήταν να προωθήσει την Πελοπόννησο ως τουριστικό προορισμό ολόκληρης της χρονιάς» ανάφεραν οι διοργανωτές.

«Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία όχι μόνο για όσους λατρεύουν την Πελοπόννησο, αλλά και για τους Λονδρέζους, που θέλησαν να μάθουν για τη ζωή εκεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του καταστήματος, Άρθουρ Φέγκον.
«Η Πελοπόννησος είναι ένα μέρος που μπορεί να εμπνεύσει τον κάθε άνθρωπο. Όχι μόνο από τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και από τη μοναδική ιστορία της. Ο επισκέπτης της θα εντυπωσιαστεί επίσης με τις εκπληκτικές της γεύσεις και τη φιλοξενία των ανθρώπων της» προσθέτει ο Φέγκον.
Ο δημοσιογράφος Πολ Γουίκινσον, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ειδικεύεται σε τουριστικούς οδηγούς για την Ελλάδα, δήλωσε: «Έμεινα  πολύ εντυπωσιασμένος από την έκθεση. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ποικιλία των προϊόντων, που προέρχονται από την περιοχή. Πρέπει να σας ομολογήσω πως παρά το γεγονός ότι επισκέπτομαι την Ελλάδα τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, κάποια από αυτά τα προϊόντα δεν τα ήξερα καθόλου».
Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τι θα ξεχώριζε από την Πελοπόννησο, ο κ. Γουίκινσον δήλωσε: «Πρώτα από όλα την ιστορία της, αμέσως μετά τις φυσικές ομορφιές της, τις ευκαιρίες για περιπέτειες που σου προσφέρει, τους ανθρώπους της και τις μοναδικές της παραλίες».
 Σημειώνουμε εδώ ότι η διοργάνωση  «ταξίδεψε» και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, η Βιέννη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και η Στοκχόλμη. Οι πόλεις αυτές  επιλέχθηκαν, καθώς έχουν απευθείας πτήσεις με την Καλαμάτα.

 image
Costa Navarino 

n
Πύλος, Νιόκαστρο

n
 Μονεμβασιά 

n
Μάνη

n
Καρύταινα


n
Καρδαμύλη 

n
Σπήλαιο Κάψια, Αρκαδία

 n
Παραλία Γλώσσα 


n 
Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα 

n
Λεωνίδιο


n
Αιωνόβια Ελιά στο Δερβένι

n 
Αρχαίο θέατρο Μεσσήνης 

n
Ακρωτήριο Ταίναρο 

N.G