Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Φ. Γεννηματά κατά Κωνσταντοπούλου: Να λύσει το γόρδιο δεσμό ο Πρωθυπουργός


Φ. Γεννηματά κατά Κωνσταντοπούλου: Να λύσει το γόρδιο δεσμό ο ΠρωθυπουργόςΝα αναλάβει τις ευθύνες του «για την αποκατάσταση του κύρους της Βουλής» καλεί τον Πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «ευτελισμό των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της προέδρου της Βουλής».

«Είχα καλέσει τον Πρωθυπουργό με επιστολή μου από τις 24 Ιουλίου να δώσει λύση στην αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά της Πρόεδρου της Βουλής. Δεν το έπραξε και σήμερα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αφερεγγυότητα των επιλογών του. Μόνο που, για άλλη μία φορά, αυτή η αφερεγγυότητα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και για την ομαλή λειτουργία των θεσμών», σημειώνει σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η πρωτοβουλία επίλυσης του γόρδιου δεσμού ανήκει στον κ. Τσίπρα».

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ο ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της προέδρου της Βουλής και η συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της κ. Κωνσταντοπούλου εν είδει εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Τσίπρα δεν αποτελούν μόνο ένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα», αλλά «πλήττουν την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σε μία κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της συμφωνίας».