Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

“Ιστορίες για αγρίους” και σήμερα στο Δερβένι


Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
Το διάλειμμααπόψε Πέμπτη 13 Αυγούστου , στις 10 το βράδυ , προβάλει για δε'υτερη βραδιά την ταινία  (Kωμωδία, 122΄, 2014)

“Ιστορίες για αγρίους” 

σε σκηνοθεσία:  Ντάμιαν Σιφρόν
Πρωταγωνιστούν : Ρίτα Κορτέζε, Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Έρικα Ριβάς, Ντάριο Γκραντινέτι, Τζουλιέτα, Ζίλμπερμπεργκ, Μαρία Ονέτο, Νάνσι Ντιπλά.


 
Η υπόθεση του έργου: 
Ένα αεροπλάνο γεμάτο με ανθρώπους που, κατά διαβολική σύμπτωση, φαίνεται να σχετίζονται όλοι με το ίδιο πρόσωπο. Μια σερβιτόρα που συναντά τον άνθρωπο που κατέστρεψε την οικογένειά της και έρχεται αντιμέτωπη με τις επιλογές της. Ένας οδηγός που έβρισε κάποιον στο δρόμο περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε. Ένας οικογενειάρχης που πήρε μερικές παραπάνω κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ανάλγητο πρόσωπο της γραφειοκρατίας. Ένας πλούσιος ασυνείδητος νεαρός που χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του μια έγκυο γυναίκα. Ένας άντρας που παραστράτησε λίγο πριν από τον γάμο του. Λάθη μικρά ή μεγάλα, ασήμαντα ή σημαντικά, που όμως σίγουρα δε θα μείνουν ατιμώρητα.
Έξι σπονδυλωτές ιστορίες, έξι ιστορίες οργής, καταπιεσμένης έντασης και αιματηρής εκδίκησης. Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας στην Αργεντινή του σήμερα, μικρές ιστορίες ανθρώπων που έκαναν λάθη, που προδόθηκαν ή πρόδωσαν, που πληγώθηκαν, που καταπιέστηκαν, που δεν άντεξαν άλλο και εξερράγησαν. Κοινός παρονομαστής όλων, η λυτρωτική, βίαιη, κατάμαυρη εκδίκηση.
Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. 


Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Παρασκευή 14/8 – Σάββατο 15/8 “Η πεντάμορφη και το τέρας”  
Κυριακή 16 - Δευτέρα 17/8 “The Fury” 
Τρίτη 18/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν” 
Τετάρτη 19 - Πέμπτη 20/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “INTERSTELLAR”