Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Έξτρα μηνιαίο εισόδημα ως 360 ευρώ. Οι δικαιούχοι

Όλες τις φορομπηχτικές μνημονιακές δεσμεύσεις τις υλοποιούμε αστραπιαία – όταν είναι να ανασάνουν ελάχιστα οι πλέον αδύναμοι πρέπει να μας το θυμίζουν!
επιδομα
Την μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας για καταβολή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στα αδύναμα στρώματα υπενθύμισε σήμερα ο επικεφαλής της Task Force Χ. Ράιχενμπαχ στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση!
Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που παρεμπιπτόντως εφαρμόζεται ήδη σε Γαλλία, Αυστρία και Ισλανδία, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει εισηγηθεί προς το υπουργείο Εργασίας το επίδομα να κυμαίνεται από 75 έως 360 ευρώ το μήνα, βάσει μνημονίου!
Στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά σε το 2014.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Παγκόσμια Τράπεζα, τα κριτήρια για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος θα ισχύσουν αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.
Πιο συγκεκριμένα, για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου έχουν δεσμευτεί 20 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος να ΜΗΝ ξεπερνά τα 4.800 ευρώ το χρόνο, όπως αναφέρεται στα «σενάρια» που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Συζητήσαμε για νέες, πολύ μεγάλες και σημαντικές αλλαγές που πρόκειται να θεσμοθετηθούν για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης και πρόσθεσε «οι αλλαγές αυτές θα αλλάξουν την εικόνα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα».
 arouraios.gr