Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τους Θεσσαλονικείς στο Conference League

 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τους Θεσσαλονικείς στο Conference League 

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να επαναλάβει το θρίαμβο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ και στον αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Conference League, με το 2-0 εναντίον του στην Τούμπα να διαμορφώνει το συνολικό 3-0 και να οδηγεί στον αποκλεισμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Με το υπέρ της 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, η Κλαμπ Μπριζ μπήκε από την αρχή καλύτερα στο ματς με τον ΠΑΟΚ και “κυριάρχησε” στην Τούμπα, για να φθάσει εύκολα σε μία δεύτερη νίκη και στην πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς εκτός διοργάνωσης. 

ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ ξεκίνησαν δυνατά το ματς και έψαξαν τους κενούς χώρους, με το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό στο ξεκίνημα. Οι Βέλγοι ήταν όμως πιο επικίνδυνοι και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Γιούτκλα να αστοχεί από καλή θέση στην περιοχή στο 18′.

Ο ίδιος παίκτης κατάφερε όμως να ανοίξει το σκορ στο 33′, μετά από μία φοβερή αντεπίθεση των Βέλγων, με τον Σκόρας να βγάζει τον Γιούτκλα μόνο του απέναντι από τον Κοτάρσκι, για ένα τελειώσει αυτός με εύκολο πλασέ τη φάση, για το 1-0 στο ματς. 

Το γκολ “πάγωσε” την Τούμπα, αλλά και τους παίκτες του Λουτσέσκου, με την Κλαμπ Μπριζ να έχει στη συνέχεια δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Ο ΤοΓιούτκλα αστόχησε όμως με συρτό σουτ και ο Κοτάρσκι έκανε αμέσως μετά μεγάλη επέμβαση μετά από κεφαλιά εξ επαφής. 

Το δεύτερο τέρμα των Βέλγων δεν αποφεύχθηκε όμως, αφού στο 45′ ο Σκόρας έφυγε οριακά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και σούταρε σε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, για να αποκρούσει αυτός, αλλά να πάρει το “ριμπάουντ” ο Γιούτκλα και να κάνει το 2-0 για την ομάδα του, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο βοηθός διαιτητή δεν μέτρησε βέβαια αρχικά το γκολ, δείχνοντας οφσάιντ στην αρχή της φάσης, αλλά το VAR δεν έκανε το… χατήρι στον ΠΑΟΚ και το 2-0 έγινε πριν το ημίχρονο. 

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έπαιξε το τελευταίο του “χαρτί” με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τους Σαμάτα, Ζίβκοβιτς και Οζντόεφ με σκοπό να χτυπήσει με κάθε τρόπο την Μπριζ. Στο 60ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ κέρδισε στην ταχύτητα τον Μπαλάντα, με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να τον ανατρέπει, αλλά ο VAR ακύρωσε την απόφαση καθώς είχε προηγηθεί offside. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά από τους Βέλγους, καθώς ήξεραν πως το 2-0 ήταν αρκετά ασφαλές σαν σκορ και με την άμυνα του ΠΑΟΚ σε πολλές περιπτώσεις. Η Μπριζ δεν θέλησε να αλλάξει τίποτα στο παιχνίδι της, βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βγει εύκολα από τα καρέ του και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στο παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα από την Κλαμπ Μπριζ με 2-0 και συνολικό σκορ 3-0, αποχαιρετώντας την Ευρώπη και το Conference League.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ (Οζντόεφ 56′), Μουργκ (Ζίβκοβιτς 46′), Τάισον, Ντεσπόντοφ (Κωνσταντέλιας 71′), Μπράντον Τόμας (Σαμάτα 46′)

ΜΠΡΙΖ (Χάγιεν): Γιάκερς, Μπαλάντα, Ορντόνιεζ, Σάμπε, Σκόρας, Μέιερ, Ονεντίκα, Φανάκεν, Φέτλεσεν (Ζίνγκερνάγκελ 83′), Γιουτκλά, Νούσα (Οντόι 76′)