Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Πήρε αυτό που ήθελε με Γκάμα

 Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Πήρε αυτό που ήθελε με Γκάμα 

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Άρης που βγάζει αντίδραση μετά από εκείνο το δύσκολο βράδυ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Μάντζιου επικράτησε με σκορ 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 41'. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν και δοκάρι στο 87' με τον Ιτούρμπε. Μπορεί να μην εντυπωσίασαν κόντρα στους Αρκάδες, αλλά πρόσθεσαν

ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό τους.

Με… φόρα από το διπλό στην Τούμπα ο Άρης μπήκε στο γήπεδοκόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αρκετά ορεξάτος και με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν πιεστική στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το καλό της διάστημα. 

Στη συνέχεια οι Αρκάδες πήραν μέτρα στο γήπεδο, ανέβασαν τις γραμμές τους και ήλεγχαν τον αγώνα. Ο Αστέρας ήταν αυτός που στο 30' έχασε την καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Κρεσπί να μην προλαβαίνει να βάλει το πόδι του και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Και αφού εκεί δεν έγινε η ζημιά ο Άρης στο 41' αναπτύχθηκε πολύ ωραία με τη μπάλα να αλλάζει πολλά πόδια για να φτάσει στον Γκάμα να κάνει το σουτ και ο Άλβαρεζ στην προσπάθεια του να απομακρύνει να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Το γκολ, ωστόσο χρεώθηκε στον Γκάμα, αφού είχε δώσει στη μπάλα κατεύθυνση προς την εστία.

Στην επανάληψη ο Αστέρας είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και είχε κρατήσει τον Άρη μακριά από την περιοχή του Τσιφτσή. Είχαν ευκαιρίες οι Αρκάδες για να σκοράρουν, ενώ οι Θεσσαλονικείς έκαναν την εμφάνιση τους στο 64'. Από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε στροφές η ομάδα του Μάντζιου και το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό με καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 87' ο Ιτούρμπε εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αστέρας πίεσε στα τελευταία λεπτά για να ισοφαρίσει, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Άρης πήρε μία ακόμα σημαντική νίκη.

ΑΡΗΣ : Ντε Μάτος - Σούντγκρεν (26' Σάκιτς), Λέισμαν, Μπράμπετς, Γκανέα - Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (69' Γκαρσία), Μπερτόγλιο (85' Ματίγια), Γκάμα (69' Ιτούρμπε)- Καμαρά (85' Μάνος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Τσιφτσής - Καρμόνα (79' Γκαρθία), Ατιένζα, Καστάνο, Αλβάρεζ - Βαλιέντε, Μουνάφο (67' Ιγκλέσιας)- Κρεσπί (87' Κανελλόπουλος), Σόνι (86' Μπενίτο), Ριέρα - Μπαράλες (67' Αλί Μπαμπά)