Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Σπουδαία νίκη για τον Ιωνικό με 3-2 απέναντι στον απογοητευτικό ΠΑΟΚ, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό Ρεϊνάλντο Λένις!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/12/05/165096/main/Ionikos-PAOK-panigyriko.jpg 

Με συγκεκριμένο πλάνο και περίσσιο πάθος στο παιχνίδι του, ο Ιωνικός κατέκτησε τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη με σκορ 3-2 σε βάρος του προβληματικού ΠΑΟΚ, ο οποίος από την πλευρά του γνώρισε τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και φυσιολογικά βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια!

Παρότι ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε νωρίς (με γκολ από τον σέντερ φορ του Σφιντέρσκι ύστερα από καιρό), οι Νικαιώτες έβγαλαν άμεσα αντίδραση και μέσα σε ένα τέταρτο αγώνα ήταν αυτοί μπροστά στο σκορ χάρη στα χτυπήματα των Κάνιας και Άοσμαν.


Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ωστόσο, των γηπεδούχων ήταν ο Ρεϊνάλντο Λένις, ο οποίος πέρα από το πέναλτι που πήρε στο α' μέρος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για τον ΠΑΟΚ και σαν να μην έφτανε αυτό σκόραρε και στην πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη, βάζοντας στέρεες βάσεις νίκης για τον Ιωνικό.

Αν, μάλιστα, είχε σκοράρει και στη μεγάλη ευκαιρία του λίγα λεπτά αργότερα (σούταρε στο δοκάρι στο 53'), τότε το ματς θα είχε τελειώσει από πολύ νωρίς. Αντιθέτως, οι αλλαγές του Λουτσέσκου και κυρίως το γρήγορο γκολ μείωσης του σκορ από τον Μουργκ έδωσαν ψυχολογική πνοή στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο μισάωρο του ματς, ωστόσο χωρίς αντίκρισμα...

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Ρομαό Τσιγκρίνσκι Σάντσεζ – Μύγας Βαλεριάνος Κάνιας (68’ Ματσούκας) Ντάλσιο Κιάκος (69’ Γκοτσούλιας) – Άοσμαν (77’ Μάναλης) Λένις (88’ Βαφέας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ (73’ Αουγκούστο) Βαρέλα Μιχαηλίδης (85’ Άκπομ) Σίντκλεϊ – Κούρτιτς Εσίτι (54’ Σβαμπ) – Α. Ζίφκοβιτς Ελ Καντουρί Μπίσεσβαρ (55’ Μουργκ) – Σφιντέρσκι.