Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ.κ. ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡ. ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙ​ΟΥΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Ζώης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των πολιτών από την κυβέρνηση για τους ημιυπαίθριους έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Ενώ μέχρι πρότινος διαβεβαίωναν ότι η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων τους δεν θα είχε καμία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, έρχονται σήμερα και επιβάλλουν αιφνιδιαστικά ένα νέο, διπλό χαράτσι. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρεται σαν «πολιτικός απατεώνας». Αφού παρακίνησε 500.000 πολίτες να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους πληρώνοντας αρκετά χρήματα, τους ζητά να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά των νοικοκυριών.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει είναι πλέον γνωστό. Ότι οι Υπουργοί αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους είναι επίσης γνωστό. Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο είναι να εμπαίζονται και να εκβιάζονται με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες και μάλιστα οι νομοταγείς που πίστεψαν στις εξαγγελίες και έσπευσαν να τακτοποιήσουν τον ημιυπαίθριό τους.
Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υφαρπάζει χρήματα από τους πολίτες και δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει τι συμβαίνει στην κοινωνία. Επιτέλους, ας σοβαρευτεί. Το ελάχιστο που έχει πλέον να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποσύρει την σχετική εγκύκλιο, να δεσμευτεί ρητά ότι δεν θα επιβληθούν άλλα χαράτσια για τους ημιυπαίθριους και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες».   
     
        
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλέσαμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο – δόλωμα για τους ημιυπαίθριους.
Αναγκάστηκαν να το κάνουν.
Προφανώς κατάλαβαν την πολιτική απάτη που διέπραξαν.
Περιμένουμε να δούμε αν περισσεύει πλέον η πολιτική ευθιξία».