Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

EKΔΗΛΩΣΗ “κοινωνίας αξιών” ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ


Εκδήλωση “κοινωνίας αξιών”

To Σάββατο 19 Μαρτίου κλιμάκιο της “κοινωνίας αξιών” βρέθηκε στην Κόρινθο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση που οργάνωσε ο τοπικός τομέας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, με θέμα:


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ








Την εκδήλωση άνοιξε με θερμό χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Β.Νανόπουλος.

  


















Ο Εμμ.Βολωνάκης, οικονομικός αναλυτής, υπεύθυνος του τομέα οικονομίας, έθεσε το γενικό πλαίσιο για την οικονομία εστιάζοντας ειδικότερα στην αγροτική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ν.Κουμούσης, οικονομολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που παίζουν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών” Σ.Φενέκος παρουσίασε θέσεις και προτάσεις για την ανεργία όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο πρόγραμμα “Νίκος Καζαντζάκης”. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση για τον “συνήγορο του εργαζομένου” την οποία ήδη η “κοινωνία αξιών” έχει καταθέσει στο Υπουργείο Εργασίας.

Επόμενος εισηγητής ήταν ο Κ.Κούρος, β’ αντιπρόεδρος του κόμματος ο οποίος αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων, στα προγράμματα χρηματοδότησης και τις στρεβλώσεις τους, στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης εστιάζοντας στους πέντε ανταγωνιστικούς πυλώνες της οικονομίας μας και ολοκλήρωσε την παρουσίασή του αναφέροντας χαρακτηριστικά πως χρειάζεται η συνεργασία των εμπλεκομένων υπουργείων με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των παρεχομένων εργαλείων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της Ι.Τσαμπαλάτη-Βακαλοπούλου, ψυχολόγου, η οποία εξέτασε το φαινόμενο του Mobbing, που αφορά την ηθική και ψυχολογική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.


Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Βλάχο, δικηγόρο, για τον εξαιρετικό συντονισμό.


Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εισηγήσεις καθώς και τον διάλογο που ακολούθησε με όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον για τα ζητήματα που εξετάστηκαν.


Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών