Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Θα μπει ο ΛΑΟΣ στη Βουλή από... την πίσω πόρτα;


Οι 4+1 στην... αγκαλιά του ΛΑΟΣ(;)

Ο εμφύλιος που ξέσπασε στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, φέρνει σενάρια αλλά και παρασκηνιακές διεργασίες, που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες καραμπόλες αλλά και ανακατανομή τόσο των πολιτικών ισορροπιών όσο και των κοινοβουλευτικών δυνάμεων. Το αντάρτικο του Κώστα Μαρκόπουλου φέρνει τον Γιώργο Καρατζαφέρη...

με το ένα πόδι στην επαναδιεκδίκηση του ρόλου του στην ελληνική πολιτική σκηνή, δημιουργώντας το μοναδικό ισχυρό αντίπαλον δέος της Χρυσής Αυγής, αλλά και τον πόλο απορρόφησης των απογοητευμένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που μέχρι πρότινος έβρισκα καταφύγιο στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, που πλέον δεν πείθει.
Ήδη ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέχρι πρότινος γραμματέας της κοινοβουλευτικής, Κώστας Μαρκόπουλος, θεωρείται "ξένο σώμα" στο κόμμα. Ο βουλευτής του κόμματος μετά την κίνηση του Πανου Καμμένου να ορίσει στην θέση του τον Παναγιώτη Μελά , θεωρείται ότι είναι- ήδη-στον προθάλαμο της εξόδου...Είναι πάντως γεγονός ότι η πλειοψηφία των βουλευτών στήριξε τον Πάνο Καμμένο και τις θέσεις του καθώς την νέα συνεδρίαση της Κ.Ο την υπέγραψαν οι εξής βουλευτές: Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν άμεσες εξελίξιες, καθώς η φράση δεν "υπάρχουν κορυφαία στελέχη" δείχνει τις προθέσεις του Π.Καμμένου και από την άλλη ο ευβοιώτης βουλευτής δεν φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί του...
Τα σενάρια περί δυναμικής επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη κάθε άλλα παρά... μακρυά από την πραγματικότητα μπορούν να χαρακτηριστούν. Κι αυτό γιατί το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο, έστω και άθελά του, να δώσει στο κόμμα που το ίδιο διέλυσε, την πολυπόθητη ευκαιρία ανασύστασής του!
Οι πληροφορίες από το Μαξίμου απέναντι στο ενδεχόμενο επιστροφής στη ΝΔ του βουλευτή των Ανεξάρτητων Κ. Μαρκόπουλου και του εκπροσώπου τύπου Χρ. Ζώη είναι σαφείς:

"Δεν τους θέλουμε πίσω" ανέφεραν πηγές από τη Συγγρού και το πρωθυπουργικό περιβάλλον υπενθυμίζοντας ότι αμφότεροι όχι μόνο εξέθεσαν τον Σαμαρά μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης την περασμένη Άνοιξη, αλλά παρότι είχαν ευνοηθεί τόσο πολύ από τον ίδιο , εν τούτοις όταν μετακινήθηκαν στους Ανεξάρτητους, εξαπέλυαν διαρκώς προσωπικές επιθέσεις εναντίον του.

Οι 4+1 που... αγκαλιάζει ο ΛΑΟΣ(;)

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν υπέγραψαν την απόφαση για ανασχηματισμό των οργάνων οδεύουν προς αποχώρηση από το κόμμα.
Οι βουλευτές είναι οι Κώστας Μαρκόπουλος, Μαρία Ευστρατίου Κόλλια –Τσαρουχά, Τέρενς ΚουίκΙωάννης Κουρακος καθώς και ο εκρπόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.
Όμως, επειδή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Μαρκόπουλος αρνήθηκε να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.
Να σημειωθεί πως ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.
Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:
«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».