Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση Σαμαρά για Λυκουρέντζ​ο ζητούν οι φαρμακοποι​οί

Abatzoglou-Lourados
Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζητούν οι φαρμακοποιοί, στην ανοικτή κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Σήμερα, στο περιθώριο της πολύωρης πολιορκίας του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, και μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λυκουρέντζου που θεωρήθηκαν casus belli, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις κατά του πολιτικού προϊσταμένου του ΕΣΥ, δείχνοντας ότι μονάχα με την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου θα εκτονωθεί η κατάσταση, και δεν θα υπάρξει εφιαλτικό αδιέξοδο για τους πολίτες-ασφαλισμένους των Ταμείων μέσα στην περίοδο των εορτών του Χριστουγέννων, με ορατή την απειλή παρατεταμένων κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος αποκάλεσε “ψεύτη” τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο (“ψεύδεται ασυστόλως”, τόνισε χαρακτηριστικά), υποστηρίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν εισπράξει τα ποσά που ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος στις χθεσινές δηλώσεις τους, ενώ επικριτικός για τον Υπουργό Υγείας, με αναφορές και στα χρέη του ΕΟΠΥΥ ήταν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην λυγίσουν, μιας και εδώ και καιρό κάνουν λόγο για “συμφέροντα” που θα πρέπει να χτυπηθούν.

ysterografa.gr