Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση της πίστας μοτοκρός στη Μεγαλόπολη

  

Εξελίξεις για το θέμα της δημιουργίας πίστας διεθνών προδιαγραφών για αγώνες μοτοκρός στη Μεγαλόπολη, μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ της ΓΓΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Α.Ε.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και την αναβάθμιση της ήδη υφιστάμενης από το 1994 πίστας, που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Τρίπολης και με την υποστήριξη της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Στόχος είναι να γίνει η περιοχή διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού, με μια εγκατάσταση που θα πληροί τις προϋποθέσεις για μεγάλους εγχώριους και διεθνείς αγώνες, αλλά και για το mauntain bike, το 4 επί 4 κλπ.

Η πίστα βρίσκεται στην περιοχή της Πλάκας Μεγαλόπολης, μόλις 5 χλμ. δυτικά της πόλης και καταλαμβάνει έκταση 93 στρεμμάτων, όπου στο παρελθόν έγιναν σπουδαίοι αγώνες μοτοκρός, ακόμα και παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η πίστα, μπορεί να μεταβιβαστεί – στο πλαίσιο σύμβασης – από τη ΔΕΗ στη Μετάβαση Α.Ε. η οποία και έχει αναλάβει τις ζώνες απολιγνιτοποίησης.

Η Μετάβαση Α.Ε. θα μπορεί να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αξιοποίηση της έκτασης μέσω προγραμματικής σύμβασης, η οποία θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των εκτάσεων.