Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Χαρδαλιάς: Φέτος θα περάσουμε μια διαφορετική Πρωτομαγιά

 Δηλώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό και την διαδικασία μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» έκανε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός θα περάσουμε την πρωτομαγιά διαφορετικά είτε στο σπίτι είτε μια βόλτα γύρω από αυτό.

Αύριο, Πρωτομαγιά, δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας, δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο εξοχικό ούτε στο χωριό, επανέλαβε.

Παράλληλα ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση σε σωματεία και πολιτικές δυνάμεις να αναγνωρίσουν τους κίνδυνους και να συμβάλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.
«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους την κρισιμότητα των στιγμών, τους κινδύνους πρώτα απ’ όλα για τα ίδια τους τα μέλη τους και να συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.
Τρεις ημέρες μένουν για να ολοκληρώσουμε το πρώτο τμήμα της προσπάθειας μας για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και επισήμανε πως κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι κάνει ακόμα πιο ισχυρά τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθούμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα από Δευτέρα.
Υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης και σημείωσε: «Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα και στη συνέχεια βγαίνουμε με προσοχή με βάση τους νέους κανόνες».
«Η νέα καθημερινότητα από την ερχόμενη Δευτέρα, σημαίνει και νέες συνήθειες. Κοινό σημείο, η ευθύνη. Χέρια, αποστάσεις, μάσκες το τρίπτυχο του νέου σχεδίου μας».
Όπως έγινε γνωστό απόψε στις 8 το βράδυ, ολοκληρώνεται και η καραντίνα στην οποία είχε μπει ο οικισμός των Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.