Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130529/low/newego_LARGE_t_1101_54205715.JPG
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Το φορολογικό “τσουνάμι” που θα πλήξει το επόμενο διάστημα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους ξεκινάει από αύριο 1 Οκτωβρίου από τα έξι ανεπτυγμένα τουριστικά  νησιά του Αιγαίου, που χάνουν το ειδικό καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ. Οι υποσχέσεις για ισοδύναμα μέτρα και για “παράλληλο” πρόγραμμα που έδιναν προεκλογικά τα κυβερνητικά στελέχη ξεχάστηκαν την επόμενη κιόλας των εκλογών.

Κανείς πλέον δεν τρέφει αυταπάτες. Ενώ η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση κατάφερε διαπραγματευόμενη να προστατεύσει το σημαντικό αυτό κεκτημένο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 2016, θα αυξήσει τον φόρο σε όλα τα νησιά. Άλλωστε το συγκεκριμένο μέτρο το εισηγήθηκε η ίδια η κυβέρνηση με την επιστολή του κ. Βαρουφάκη στο Eurogroup και με το 47 σελίδων υπόμνημα του κ. Τσίπρα στους “θεσμούς”. 

Ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από νέες υποσχέσεις και διαρροές ανώνυμων κύκλων ότι θα δοθούν αποζημιώσεις υπό τη μορφή βοηθημάτων στους οικονομικά ασθενέστερους νησιώτες.

Οφείλει να εφαρμόσει απόλυτα τη ρήτρα νησιωτικότητας - που προβλέπεται από το Σύνταγμα και θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4150/2013 - και προβλέπει την αξιολόγηση των επιπτώσεων από φορολογικές ρυθμίσεις και τη λήψη ανάλογων αντισταθμιστικών ενεργειών ή παρεμβάσεων. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».