Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή στον Δήμαρχο Μεσσήνης

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Τη δύσκολη εποχή που διανύουμε με ορατές τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, απαιτείται η εκμετάλλευση όλων των πλεονεκτημάτων και των υποδομών που διαθέτει ένας τόπος, προκειμένου να κρατηθεί εν ζωή, η τοπική οικονομία.

Στη Μεσσηνία οι προσπάθειες χρόνων στην προβολή και ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος, αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς και δηλώνω ιδιαιτέρως ικανοποιημένη γι’ αυτό, γνωρίζοντας τα μεγάλα οφέλη για τον τόπο από την αύξηση της επισκεψιμότητας.            
                                                 
Ο Δήμος Μεσσήνης με το μοναδικού κάλλους φυσικό του περιβάλλον, διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην  τουριστική ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας και δεν πρέπει να παραμένει απλός θεατής.        
                                                                                                         
Με μοναδικά ιστορικά πλεονεκτήματα, με διεθνές αεροδρόμιο και με σημαντικά τουριστικά θέρετρα , θεωρείται αδιανόητο να μην επιδιώκεται η μέγιστη αξιοποίηση  αυτών των πλεονεκτημάτων για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.     
           
Βλέποντας το πόσο αγκάλιασε τόσο ο Δήμος Τριφυλίας το τουριστικό τραίνο όσο και ο Δήμος Καλαμάτας, θεωρώ ότι πρέπει και ο Δήμος Μεσσήνης να ενδιαφερθεί ακόμη περισσότερο γι’ αυτό το θεματικό πεδίο τουρισμού, ζητώντας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ενταχθεί και η Μεσσήνη στις τουριστικές διαδρομές.   
                                                                        
Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι μοναδικό σε όλον τον κόσμο, είναι μετρικό και διαθέτει μουσειακές μηχανές από το 1897. Εν δυνάμει επισκέπτες για να απολαύσουν όσα προσφέρει ο σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου, είναι πολλοί προερχόμενοι απ’  όλον τον κόσμο, οι οποίοι ήδη επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον.   
            
Ελπίζω να δείτε θετικά την προσπάθεια αυτή και να ενεργήσετε ούτως ώστε να καθαριστεί η γραμμή μέχρι τη Μεσσήνη, διότι λόγω εγκατάλειψης από τον ΟΣΕ υπάρχουν χορτάρια κλπ αντικείμενα που  εμποδίζουν την προσέγγιση του τραίνου στην πόλη, ζητώντας συγχρόνως την ένταξη της Μεσσήνης, στις τουριστικές διαδρομές που προγραμματίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.   
          
Επίσης, θα πρέπει να δείτε και τα οφέλη από τυχόν επαναλειτουργία της γραμμής Μεσσήνη-Καλαμάτα. Σε θετική περίπτωση, αν διεκδικηθεί από πλευράς του Δημοτικού σας Συμβουλίου η επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου που συνδέει την Καλαμάτα με τη Μεσσήνη , είναι πολύ πιθανόν να γίνει πραγματικότητα, διότι διαφοροποιήθηκαν οι συνθήκες που επέβαλαν τη διακοπή του και να ξεπεραστούν μικρά προβλήματα που έχουν προκύψει.       
                                                                                          
Σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει αντλήσει σημαντικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό ταμείο για τη συνέχιση προαστιακών διαδρομών και ήδη επανασχεδιάζει τις διαδρομές που θα επαναλειτουργήσει.                                                                                                                     

Θεωρώ ότι θα πρέπει να δείτε και αυτήν την παράμετρο και να αναλάβετε πρωτοβουλία.      

Να θεωρείτε δεδομένη κάθε στήριξη από πλευράς μου.
 

-Η κ. Αντωνία Μπούζα  είναι αναπληρωτής Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. και Μέλος του Τομέα Τουρισμού
                              elzoni.gr