Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ



http://beta1.bitsnbytes.gr/photos/koumoutsakos1421243142.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις συζητήσεις περί αναστολής της ζώνης Σένγκεν δήλωσε:  

«Η χώρα κινδυνεύει με απομόνωση εξ αιτίας των επικίνδυνων χειρισμών της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Η «διαπραγμάτευση» του Πρωθυπουργού αποδείχθηκε άλλη μια παταγώδης αποτυχία.
Η Νέα Δημοκρατία, είχε εγκαίρως επισημάνει ότι η Κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε, στη Σύνοδο των χωρών της Βαλκανικής Οδού, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις «εγκλωβισμού» χιλιάδων μεταναστών ή και προσφύγων στη χώρα μας.
Στη Βουλή είχαμε τονίσει ότι η Κυβέρνηση ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, χωρίς να λάβει ανάλογα αντισταθμίσματα, γεγονός που θα εξέθετε τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα.
Ήδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντάσσει την Έκθεση Αξιολόγησης εφαρμογής της Συμφωνίας από Ελλάδα και το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής (17-18 Δεκεμβρίου).
Τότε, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τον Πρωθυπουργό και ο ίδιος, αδυνατώντας να απαντήσει στις επισημάνσεις μας, κατέφυγε στο λαϊκισμό. Σήμερα δυστυχώς οι ανησυχίες μας επαναβεβαιώνονται.
Γι αυτό, καλούμε την Κυβέρνηση  να λάβει άμεσα, όλα τα απαραίτητα μέτρα διαχείρισης του προβλήματος σε πρακτικό επίπεδο. Να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης-υποστήριξης και να ενεργοποιήσει κάθε διπλωματικό δίαυλο για την προώθηση των ελληνικών θέσεων.
Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλώνεται στη διπλωματία του Τwitter. Οι επιπτώσεις της αναποτελεσματικότητάς της θα έχουν πολύ σοβαρές - εθνικές επιπτώσεις».