Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αθήνα είναι στους νικητές του διαγωνισμού του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies “Bloomberg Mayors Challenge”.


Η πρόταση που διακρίθηκε αφορά την υλοποίηση ψηφιακής πλατφόρμας για την υποστήριξη δικτύων ενεργών πολιτών που δίνουν λύσεις για την πόλη, από τις οποίες ο Δήμος μαθαίνει και βελτιώνεται.

H Crowdpolicy αποτελεί ενεργό μέλος της ομάδας του συνΑθηνά, από τον αρχικό σχεδιασμό και την υλοποίησή του, ενώ συμμετείχε ενεργά στην υποβολή της πρότασης μαζί με την ομάδα του Δήμου Αθηναίων.

Ο σχεδιασμός στηρίζεται στην πεποίθηση ότι έξυπνες και κυρίως βιώσιμες λύσεις έρχονται συχνά από τον κόσμο που γνωρίζει τη γειτονιά του, και θέλει ο ίδιος να συμμετέχει στο να την βελτιώσει, να την νοικοκυρέψει, να την ομορφύνει.

Η πρόταση του Δήμου Αθηναίων προέρχεται από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη να δώσει δημόσιο βήμα και χώρο στις δράσεις ομάδων πολιτών της πόλης, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «ΣυνΑθηνά» www.synathina.gr, η οποία βρίσκεται εδώ και 1.5 χρόνο σε λειτουργία, με συντονισμό της Αντιδημάρχου Κοινωνίας των Πολιτών & Δημοτικής Αποκέντρωσης Αμαλίας Ζέπου.

Η Crowdpolicy συμμετείχε στον αρχικό σχεδιασμό και υλοποίηση του ΣυνΑθηνά καθώς και στον σχεδιασμό και την υποβολή της πρότασης προς το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies, μαζί με την ομάδα του δήμου.

Είμαστε περήφανοι για την ομάδα που δούλεψε για την πρόταση, περήφανοι για την Αθήνα μας !!!
Crowdpolicy hello