Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

«Πάρα»σταση στην Πόλη! Όρθιος ο Αστέρας Τρίπολης μέσα στο "Ατατούρκ" 1 - 1 με Μπεσίκτας


 
Παρότι βρέθηκε πίσω στο μισάωρο, ο Αστέρας Τρίπολης, στο πρώτο του παιχνίδι στους ομίλους, άντεξε στην πίεση της Μπεσίκτας και στο 88' ο Πάρα με εξαιρετικό γκολ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Φακούντο Πάρα αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Στάικου Βεργέτη και στο 88' με ξερό βολέ ισοφάρισε το γκολ του Τερέ από το 33', χαρίζοντας μια παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) στον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στην Μπεσίκτας!
Εξ ορισμού δύσκολη ήταν η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Europa League, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας του Σλάβεν Μπίλιτς στο Ατατούρκ.
Μόλις στο 8' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οζιακούπ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ. Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τα άκρα τους δημιούργησαν μία ακόμα ευκαιρία αλλά το σουτ του Σαχάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 26' με τον Ζησόπουλο μετά από ατομική ενέργεια, να κάνει το σουτ αλλά τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζενίν.
Ωστόσο εκεί που ο Αστέρας προσπαθούσε βρει τα πατήματά του και να βγει στην επίθεση, το έργο των παικτών του Στάικου Βεργέτη έγινε ακόμη πιο δύσκολο από την στιγμή που ο Τερέ με ένα "ξερό" σουτ εκτός περιοχής έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπεσίκτας στο 33ο λεπτό, με το 1-0 να προσθέτει κι άλλο βάρος στα πόδια των Αρκάδων που είχαν να αντιμετωπίσουν -όπως και οι γηπεδούχοι βέβαια- και τον κακό αγωνιστικό χώρο.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπεσίκτας ανέβασε την πίεσή της και πλέον το στοίχημα για τον Αστέρα ήταν να αντέξει σε αυτή και να βρει τρόπο να βγει στην κόντρα ώστε να χτυπήσει εκεί.
Οι Τούρκοι όντως έφταναν συνεχώς κοντά στην περιοχή του Αστέρα, ωστόσο η ελληνική ομάδα αμυνόταν σωστά και στο τελευταίο τέταρτο πλέον προσπάθησε να βγει μπροστά.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Τούρκοι θα έπαιρναν το «τρίποντο», ο Φακούντο Πάρα είχε άλλη γνώμη. Ο Αργεντίνος επιθετικός πήρε την θέση του αρνητικού Μπαντιμπανγκά στο 69' και δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90', μετά από πάσα του Ρόλε, με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζενγίν για το τελικό 1-1! Παλικαρίσιος βαθμός για τον Αστέρα, τον Βεργέτη και τους παίκτες του

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ζενίν, Ισμαέλ, Γκιουλούμ, Φράνκο, Μότα, Κάβλακ, Χάντσινσον, Σαχάν (85' Κογιουνλού), Γκιοκχάν, Οζιακούπ (69' Σόσα), Περτεμέκ (30' Τοσούν)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Κοσίτσκι, Παντελιάδης (76' Μουνάφο), Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Μάσα, Ζησόπουλος, Ρόλε, Μπαράλες (85' Γιαννιώτας), Μπαντιμπανγκά (69' Πάρα)