Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Σκωτία αποφασίζει, η Δημοκρατία χαμογελάει…

BxzIWvcIIAAyVLp

Twitter@EmOikonomidis
Η αυθόρμητη σκέψη που γεννάει χαμόγελα και… πονηρές σκέψεις, παραπέμπει στον Mel Gibson, την ταινία “Braveheart” και την κραυγή “Freedom”, που μετά από εκατοντάδες χρόνια ηχεί απειλητικά από τη Σκωτία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην πραγματικότητα, σήμερα που η Σκωτία αποφασίζει για την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δημοκρατία χαμογελάει. Πλατιά και πονηρά…
Φυσικά και το αποτέλεσμα μετράει. Τόσο οριακό που προδικάζεται ωστόσο, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων, είναι προφανές ότι την επόμενη ημέρα, η Σκωτία θα είναι μια βαθιά διαιρεμένη κοινωνία. Που ωστόσο, θα έχει μιλήσει η ίδια.
Χωρίς… μεσάζοντες και ενδιάμεσους. Χωρίς τον κίνδυνο να διαστρεβλωθεί η πραγματική βούλησή της. Η Δημοκρατία στα καλύτερά της, υπό την έννοια ότι αυτή ακριβώς είναι η γονιδιακή υπεροχή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος. Η ευθύνη περνάει απευθείας σε εκείνους που θα επηρεαστούν από το αποτέλεσμά του.
Είναι επίσης προφανές ότι μια ανεξαρτησία της Σκωτίας θα προκαλέσει πολλά, μεγάλα και σύνθετα προβλήματα, στην Ευρώπη όπως τη ζούμε, καθώς θα διαμορφώσει πλαίσιο… επανάστασης και για άλλες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου.
Απ’ την άλλη, η Ευρώπη όπως τη ζούμε μοιάζει να απέχει πολύ από την Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε να δούμε. Λίγο… ταρακούνημα, δεν θα έβλαπτε και τόσο, λοιπόν.

ysterografa.gr