Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Παφίλης: Ο Τσίπρας μοιράζει πιστοποιητικά…

pafilis Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχολίασε στον Real FM την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό.
«Ο κ. Τσίπρας μαζεύει πιστοποιητικά και δίνει εξετάσεις εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Από το Τέξας, το Λονδίνο, τώρα έχει και τον Πάπα, προσπαθώντας να δείξει αυτό που κρύβει το τελευταίο διάστημα. Ότι αυτά που είπαμε, ψωμί και αλάτι. Δεν αμφισβητεί το σύστημα αλλά μόνο έχει ένα καλύτερο σχέδιο διαχείρισης», σχολίασε αρχικά ο κ. Παφίλης και συνέχισε:
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον διεκδικεί μαγικές ιδιότητες γιατί με όποιον συναντιέται, ξαφνικά από εκεί που είναι αντιδραστικός, γιατί όλοι γνωρίζουν τον ρόλο του Βατικανού, ξαφνικά μετατρέπεται σε προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων. Στην πραγματικότητα, είναι ότι ο κ. Τσίπρας στα διάφορα κέντρα που καθορίζουν την πολιτική δίνει εξετάσεις».
«Το πρόγραμμα του Τσίπρα είναι η διαχείριση της πιο ακραίας φτώχιας. Το ότι θα δώσει 430 ευρώ στους μισούς συνταξιούχους, αυτό είναι αλλαγή πολιτικής και σχίσιμο του μνημονίου; Ειπώθηκε τίποτα καινούριο σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση; Άρα ο κ. Τσίπρας θεώρει μονόδρομο την πολιτική της ευρωζώνης. Γίνεται ήδη συζήτηση στην Ευρώπη που αφορά τη χαλάρωση της σφιχτής πολιτικής που υπάρχει», πρόσθεσε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι εγώ θα διαχειριστώ την ανθρωπιστική κρίση. Δεν αμφισβητεί τίποτα από τις βάσεις αυτής της πολιτικής. Τι θα γίνει με όλους αυτούς που δουλεύουν δίωρα, τρίωρα και τετράωρα; Τι να κάνουμε εμείς δηλαδή, να συνεργαστούμε για να ασκηθεί η ίδια πολιτική με ίδιο μανδύα; Τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ; Η δική μας η τοποθέτηση δεν ξεκινά από το αν θα μας δώσει κάποιος περισσότερους η λιγότερους ψήφους».