Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

H διορατικότητα του Αντώνη Σαμαρά

Για τη συμφωνία Ε.Ε.  – Ισπανίας

Η συμφωνία Ε.Ε. – Ισπανίας επιβεβαιώνει τη διορατικότητα του Αντώνη Σαμαρά και αναδεικνύει τη σοβαρότητα των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα:

  1. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε ο Αντώνης Σαμαράς, που –από την πρώτη στιγμή- φώναζε στο Γιώργο Παπανδρέου «να πάρει μέτρα». Οι Ισπανοί πήραν μέτρα νωρίς και απέτρεψαν ένα άμεσο δημοσιονομικό πρόβλημα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν, κατά βάση, ένα τραπεζικό πρόβλημα, τους επέτρεψε να συμφωνήσουν δάνειο από την Ευρώπη, χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά με την επίβλεψη της τρόικα.
  2. Η διορατικότητα του Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύεται επίσης και από το γεγονός ότι υποστήριξε τη νέα δανεική σύμβαση και διασφαλίσαμε έγκαιρα τη βοήθεια από την Ευρώπη, με βάση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Αν εγκαίρως δεν στηρίζαμε το κούρεμα του ελληνικού χρέους και το νέο δάνειο, σήμερα θα βρισκόμασταν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την Ισπανία. Και τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα.
  3.  Η ορθότητα των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται από το γεγονός ότι ζητάει όπως και η Ισπανία, έτσι και η Ελλάδα να βρει τη λύση μέσα στην Ευρωζώνη. Και όχι βεβαίως, με θέσεις του τύπου «τα σπάμε», όπως αυτές που διακηρύσσει ο Αλ. Τσίπρας.