Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ψήφισμα για να περάσει ο "Flash 96" στους δημοσιογράφους

Flash-96
Μια μάχη για την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας δίνουν οι δημοσιογράφοι του “Flash 96″, ενός από τους πλέον σημαντικούς και παρεμβατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που σεργιάνισαν τις τελευταίες δεκαετίες στον αέρα των ερτζιανών.
Μετά από πολλές ιδιοκτησιακές περιπέτειες, ο “Flash 96″ παραμένει σήμερα ουσιαστικά ακέφαλος, με τους δημοσιογράφους να τρέχουν μόνοι τους ένα ολιγόωρο καθημερινό πρόγραμμα, που το απόγευμα μεταδίδεται σε επανάληψη.
Όπως γράφει στους προσωπικούς λογαριασμούς του στο Twitter ο Αντώνης Κοκορίκος, που συμμετέχει στην προσπάθεια, μέσω του Facebook μπορεί κανείς να προσυπογράψει ψήφισμα με το οποίο ζητείται να μετατραπεί ο σταθμός σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.
Το σχετικό κείμενο, αναφέρει τα εξής: “Γιατί αυτή είναι η επιθυμία των δημοσιογράφων και των ακροατών του FLASH 96. Να γίνει ο σταθμός το πρώτο μέσο ενημέρωσης, χωρίς αφεντικό, ιδιοκτήτη ή μέτοχο, αλλά να παραμείνει σταθμός των εργαζομένων σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής η οποία ψήφισε το άρθρο 32 του ν 4109/2013 ώστε να περάσει η συχνότητα στους εργαζόμενους. Την ίδια απόφαση έλαβε και το ΕΣΡ το οποίο επέτρεψε να λειτουργήσει ως ΚΟΙΝΣΕΠ. Για να μην γίνουν οι δημοσιογράφοι “παρένθετα πρόσωπα”, ενός αφανούς ιδιοκτήτη”.

ysterografa.gr