Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Τσουχτερό το κρύο την Κυριακή – Που θα χιονίσει

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Τσουχτερό το κρύο την Κυριακή – Που θα χιονίσει

Συνεχίζεται η ψυχρή εισβολή στην χώρα μας και ο καιρός την Κυριακή (17/12/2023) επιφυλάσσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο Star ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός την Κυριακή και πως αναμένεται να υπάρχει ισχυρός παγετός την Κυριακή το πρωί με τον υδράργυρο να πέφτει στους -7 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στους -3 στην Κοζάνη και το  Καρπενήσι. Στους -2 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία στο Σουφλί, την Ορεστιάδα και τη Δράμα.

Λόγω των ισχυρών βοριάδων η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη, ακόμη και στην Αθήνα, όπου η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής θα πέσει στους 3 βαθμούς Κελσίου, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ο υδράργυρος θα δείξει τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς, ακόμη και στη μέγιστη θερμοκρασία η διαφορά των 11 βαθμών αύριο με τους 21 βαθμούς Κελσίου μόλις μία ημέρα πριν, θα είναι αισθητή

Όσον αφορά τους βοριάδες αναμένεται να φτάσουν τα 8 ή και 9 μποφόρ στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο νωρίς το πρωί προκαλώντας νέα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αλλά σταδιακά θα πέσουν και θα υπάρξει άρση του απαγορευτικού για τα περισσότερα λιμάνια.

Χιονοπτώσεις αναμένονται την Κυριακή 17/12 στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης, όπως και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ανατολικής Θεσσαλίας. Σταδιακά όμως θα υπάρξει βελτίωση και στα καιρικά φαινόμενα, ενώ νέες βροχές αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη.

  

Πως θα είναι ο καιρός των Χριστουγέννων

Ο κ.Κολυδάς επισήμανε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται ήπιος καιρός με θερμοκρασίες 13 -15 βαθμών Κελσίου στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Για τους λάτρες των χειμερινών σπορ όμως οι συνθήκες θα είναι καλές,καθώς αναμένεται λόγω της κακοκαιρίας που διανύουμε αλλά και της επόμενης στα μέσα της εβδομάδας τα περισσότερα χιονοδρομικά να έχουν αρκετό χιόνι για τη λειτουργία τους.