Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πρόσκληση σε συνάντηση του δικτύου τουρισμού "Experience Corinthia" στη Στυμφαλία!


Συνάντηση εργασίας για τον τουρισμό στη Στυμφαλία!

Αγαπητοί Φίλοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιήσουμε ως δίκτυο τουρισμού "Experience Corinthia" την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, 2-5μμ στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Σκοπός της συνάντησης: να δούμε πώς μπορούμε οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να συνεργαστούμε στην πράξη αποδοτικά και αποτελεσματικά, έχοντας ως γνώμονα την ικανοποίηση του επισκέπτη-ταξιδιώτη στην περιοχή, με οφέλη για τον προορισμό της ορεινής Κορινθίας & των τουριστικών επιχειρήσεων της.
Θα συζητήσουμε επίσης για τη διοργάνωση ενός μεγάλου event καθώς και τη δημιουργία "πακέτων" θεματικών εμπειριών με επίκεντρο την περιοχή.

Φόρμα συμμετοχήςhttp://goo.gl/forms/liWFBq1vJ5 
Σχετικά με το Experience Corinthia

Το Experience Corinthia είναι ένας ανεξάρτητος φορέας ανάπτυξης και προώθησης θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία, μέσα από την οριζόντια δικτύωση και συνεργασία ξενοδόχων, παρόχων δραστηριοτήτων, φορέων, ταξιδιωτικών γραφείων, μουσείων, οινοποιειών, δημοσιογράφων, bloggers και άλλων εμπλεκόμενων με τον τουρισμό της περιοχής.

Σκοπός του δικτύου Experience Corinthia είναι η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν στην περιοχή μας, η αύξηση των ημερών παραμονής επισκεπτών, η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης τους και η προσέλκυση νέων ομάδων τουριστών.

Μία από τις κυριότερες δράσεις του δικτύου αυτού είναι να δημιουργεί και να προωθεί τα πακέτα «θεματικού τουρισμού» και «τουρισμού εμπειρίας» που προκύπτουν από τη συνεργασία των μελών του δικτύου.

Ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά!

Φιλικά,

Δάφνη Μαυρομμάτη, Βίβιαν Πάτκος & Σταύρος Κεφάλας
 
Οι ομάδες - εργασίας του Experience Corinthia, αποτελούμενες από ξενοδόχους, παρόχους δραστηριοτήτων και άλλους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, έχουν ξεκινήσει την παραγωγή έργου, μέρος του οποίου θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας! Είναι τα "TOP10" που μπορεί να κάνει κάποιος επισκέπτης σε διάφορους προορισμούς της Κορινθίας! Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ελεύθερα, μιας και είναι σημαντικό οι επισκέπτες στα ξενοδοχεία μας να γνωρίζουν τι επιλογές έχουν & τι μπορούν να κάνουν!
Experience Corinthia - Paestum, Salerno, Italy 2015
Βίντεο (δείτε το) από τη συμμετοχή μας ως δίκτυο Experience Corinthia στην διεθνή συνάντηση XVIII Borsa Mediterranea del Turismo Archeologico (www.bmta.it), στο Paestum της Νότιας Ιταλίας, 29/10-1/11/2015.
Κάναμε μια δεκάλεπτη παρουσίαση του προορισμού μας με focus στην αναβίωση των αρχαίων Νέμεων Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2016 στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας. Το γεγονός της αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων δεν ήταν γνωστό, προκάλεσε όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση. Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη τα συνεργαστούμε με τον Σύλλογο Αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων για τη δημιουργία πακέτων τόσο για το συγκεκριμένο event, όσο και πιο μόνιμες ίσως συνεργασίες.
Με λίγα λόγια, τουλάχιστον στο κομμάτι του περί των αρχαίων μνημείων μας πολιτιστικού τουρισμού, υπάρχουν πολλές δυνατότητες δημιουργίας διαδρομών/πακέτων κτλ με στόχο την προώθηση της Κορινθίας και μας φαίνεται ότι υπάρχουν ήδη έτοιμα και αρκετά από τα κομμάτια του παζλ. Μένει να τα ενώσουμε ευφάνταστα και σωστά και στη συνέχεια να τα επικοινωνήσουμε.
 

Experience Corinthia