Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Superleague 2: Κόντρα στην Superleague 1 για τον αριθμό των ομάδων που θα παίρνουν την άνοδο

Superleague 2: Κόντρα στην Superleague 1 για τον αριθμό των ομάδων που θα παίρνουν την άνοδο 

Η Superleague 2 φαίνεται πως δεν συμφωνεί με όσα ενέκρινε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο της Superleague 1, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της περιόδου 2022-23, ψηφίζοντας διαφορετικό αριθμό ομάδων που θα παίρνουν την άνοδο στα “σαλόνια”!

Ομόφωνα αντίθετη η Superleague 2 με την προκήρυξη που ψήφισε πριν λίγες ημέρες η Superleague 1, για το νέο πρωτάθλημα, σχετικά με τον προβιβασμό των ομάδων από τη… Β Εθνική.


Πριν από περίπου μια εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο της Superleague 1 ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της περιόδου 2022-23, η οποία δεν παρουσίασε αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Το σύστημα διεξαγωγής παρέμεινε αναλλοίωτο. Οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου θα μπουν στα πλέι-οφ και οι υπόλοιπες οκτώ στα πλέι-άουτ, μετά το πέρας των οποίων ο τελευταίος της κατάταξης θα υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία, ενώ ο προτελευταίος θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον δεύτερο της Superleague 2.

 

Σήμερα (18.07.2022) όμως, το Δ.Σ. της Superleague 2 πήρε μια σειρά αποφάσεις και πήγε… κόντρα στη Superleague 1. Πιο συγκεκριμένα, ψήφισε ομόφωνα να υπάρξει άνοδος 2+1 ομάδων στην «μεγάλη» κατηγορία. Παράλληλα, θα υπάρξει υπάρχει υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων από κάθε όμιλο.

Παράλληλα, εκλέχθηκε ομόφωνα Β’ Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Πρίτσας από την ΠΑΕ Κηφισιά, ενώ η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στις 31 Αυγούστου και η… σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της Superleague 2:

“Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1. Β Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά).

2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022 ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022

3. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο.

4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ.(κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ.κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά).

5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.ά.”.