Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Απόδραση» του Ολυμπιακού με «διπλό» και ανατροπήαπό το Καυτανζόγλειο


Με ανατροπή και δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός «απέδρασε» από το «Καυτανζόγλειο», επικρατώντας 2-1 του Ηρακλή.
Μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι συνέλαβαν... κοιμώμενη την άμυνα των πρωταθλητών. Σε γύρισμα του Κούρου από αριστερά, ο Περόνε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και άνοιξε το σκορ με σουτ από κοντά. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε τους παίκτες του Μπέντο, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Ηρακλή να διαχειριστεί το προβάδισμα. 
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή που «άγγιζε» το 65-35, όμως δημιούργησε ελάχιστους κινδύνους. Για την ακρίβεια μόνο έναν, στο 28΄ με τον Χουάντερσον να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Μιλιβόγεβιτς. Στο ίδιο διάστημα, ο Ηρακλής ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις με Λάμπρου και Περόνε να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες.
Στο 50΄ ο Ιντζόγλου βρήκε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Στο 75΄ ο Μάρτινς με εξαιρετική κάθετη τροφοδότησε τον Μπράουν Ιντέγε και ο Νιγηριανός έγραψε το 1-2 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πετυχαίνοντας το 4ο γκολ του στη φετινή σεζόν. Από εκεί και πέρα, «μίλησαν» η εμπειρία και η ποιότητα των «ερυθρόλευκων» που κάλυψαν τους χώρους και δεν έδωσαν το δικαίωμα στον «Γηραιό» να ελπίζει. Τέλος , ο Ηρακλής στο 90΄έμεινε με παίκτη λιγότερο καως απεβλήθηκε με δευτερη κίτρινη ο ' Ιντζόγλου 
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Κούρος (62΄ Πασάς), Αγγελόπουλoς, Ιντζόγλου, Καραγκούνης, Λεοζίνιο, Λάμπρου (67΄ Λουκίνας), Περόνε (79΄ Μπαρέτας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια (27΄ Ρέτσος), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (73΄ Ιντέγε), Πάντο (46΄ Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.