Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν ο ΠΑΣ έμεινε με 10 τα πράγματα «πήραν το δρόμο τους.και ο ΠΑΟ τον δρόμο προς τα δίχτυα

Περίπατος του ΠΑΟ απέναντι στους δέκα του ΠΑΣ
Ο Παναθηναϊκός «ζευγάρωσε» τις νίκες του στη Super League, καθώς συνέτριψε 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 4η αγωνιστική. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» ήταν ο Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (38΄, 76΄), ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν ακόμη οι Λουντ (54΄) και Λέτο (88΄). 


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αγωνιζόταν από το 22ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Πασχαλάκη για μπλοκάρισμα της μπάλας εκτός περιοχής, ενώ στο 68΄ τέθηκε νοκ άουτ ο Ακόστα (τράβηγμα) χωρίς να αντικατασταθεί λόγω του ότι ο Πετράκης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές. Έτσι, ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες.
Η προβληματική εμφάνιση των «πρασίνων» στην αρχή της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε μία άνετη επικράτηση, όχι γιατί η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έπαιξε φοβερό ποδόσφαιρο, αλλά διότι βοηθήθηκε πάρα πολύ από την αποβολή του τερματοφύλακα Πασχαλάκη στο 22΄. Με 10 παίκτες οι Γιαννιώτες δέχτηκαν το πρώτο γκολ πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο με το...καλημέρα στην επανάληψη, οπότε ήταν αδύνατο γι΄ αυτούς να αντιδράσουν στη συνέχεια, γνωρίζοντας την πρώτη εφετινή τους ήττα. Ο διαιτητής Σελίμος τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα κι από κει και πέρα τα πράγματα «πήραν το δρόμο τους.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Μπεργκ (78΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ (57΄ Εμποκού), Σάμπα, Χουλτ, Λεντέσμα, Λέτο, Μολέδο, Ιβανόφ (34΄ Βιγιαφάνες), Κουλιμπαλί
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης):
 Πασχαλάκης, Μπέριος, Γιάκος (46΄ Γαρουφαλιάς), Κούτρης (62΄ Ζάιρο), Κόντε, Ακόστα, Ναδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Μαμπούλου (26΄ Περιστερίδης)

*Την πρώτη της φετινή νίκη πανηγύρισε η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε της Λάρισας με 2 - 0 ενώ με το ίδιο σκορ «απέδρασε» από το Περιστέρι ο Παναιτωλικός 
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, όπου ο ΠΑΟΚ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Τρίπολη, κόντρα στον αξιόμαχο Αστέρα .

Η  4η  αγωνιστική 

Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 3-2
Βέροια-ΑΕΚ 0-2
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-2
Κέρκυρα-ΑΕΛ 2-0
Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2

ΔΕΥΤΕΡΑ19:30 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία 
(σε 2 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 6 
. Ολυμπιακός 6
. ΑΕΚ 6
. Πανιώνιος 6
. Πλατανιάς 6
6. Κέρκυρα 3 
. ΠΑΣ Γιάννινα 3 
. Παναιτωλικός 3
9. ΑΕΛ 1 
. Ηρακλής 1
11. ΠΑΟΚ 0 -1αγ.
. Αστέρας Τρίπολης 0 -1αγ.
. Ατρόμητος 0
. Λεβαδειακός 0 
. Ξάνθη 0 
. Βέροια 0 

* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.