Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Έκρηξη στη Νέα Υόρκη με 29 τραυματίες, «σκόπιμη ενέργεια»


Νέα Υόρκη
Σοκ στη Νέα Υόρκη! Έκρηξη με 29 τραυματίες μια μέρα πριν φτάσουν στην πόλη οι ηγέτες όλου του κόσμουΤουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο το βράδυ από έκρηξη στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης.

Τα αίτια είναι άγνωστα και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ Ντε Μπλάζιο μίλησε για «σκόπιμη ενέργεια», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν σύνδεση με τρομοκρατία.

Προηγουμένως, είχε σημειωθεί έκρηξη -χωρίς τραυματίες εκείνη- σε άλλο σημείο του Νιου Τζέρσεϊ.

Αστυνομικοί οι οποίοι ερευνούν την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης ανακάλυψαν εκρηκτικό μηχανισμό με χύτρα ταχύτητας συνδεδεμένη μέσω καλωδίων με συσκευή κινητού τηλεφώνου, αναφέρει το CNN, επικαλούμενη πηγές των αρχών ασφαλείας.

Ο κ. Ντε Μπλάζιο σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης της έκρηξης στο Τσέλσι με την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ, μερικές ώρες νωρίτερα. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου (4 τα ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδος).

Σε μαρτυρίες γίνεται λόγος για ιδιαίτερα ηχηρή έκρηξη και κόσμο που έτρεχε πανικόβλητος.

Σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για έκρηξη σε κάδο απορριμάτων, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε παρακείμενο κτίριο. Το Αντιτρομοκρατικό Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ερευνά την υπόθεση ανέβασε στο Twitter φωτογραφία από τον κατεστραμμένο κάδο απορριμάτων.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter ότι «πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί» στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Το CNN μετέδωσε ότι πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Newsroom ΔΟΛ