Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η ΔΕΗ από άλλο πλανήτη της «πρώτη φορά αριστερά» ξεκινά τις διακοπές λόγω οφειλών. Η αντιπολίτευση κοιμάται!


dei-logariasmosΟι μάσκες για την κυβέρνηση παρωδία πέφτουν οι μία μετά την άλλη. Ο φορέας όχημα της δήθεν κοινωνικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι χτες πύργος εξουσίας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος έχει αρχίσει να ομαλοποιείται και παρέχει την ευχέρεια σε όλους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ.
Σας καλούμε λοιπόν να τακτοποιήσετε τις όποιες οφειλές σας το ταχύτερο δυνατόν.»



Που σημαίνει πως η ΔΕΗ, ασκεί κυβερνητική εισπρακτική πολιτική και όχι κοινωνική! Επιπλέον η ΔΕΗ βλέπει πως η αγορά ομαλοποιείται. Μόνο αυτή!!

Αγνοεί πως τα capital controls συνεχίζονται, αγνοεί πως οι Τράπεζες άνοιξαν μόνο για να εισπράξουν. Αγνοεί πως η ομαλοποίηση της αγοράς απαιτεί και είσπραξη εσόδων από ιδιώτες και εταιρείες. Πώς φαντάζεται η ΔΕΗ, ότι αυτό μπορεί να συμβεί, όταν η Ελλάδα βρίσκεται με την οικονομία διαλυμένη και όλες τις εμπορικές συναλλαγές στον πάγο;
Μα αυτή είναι η ΔΕΗ της «πρώτη φορά αριστερά»;; που αποφασίζει πως όλα είναι κανονικά;

Μα τι κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Τιμωρεί τους πολίτες, τιμωρεί την Ελληνική κοινωνία, επειδή ο κακός Ντράγκι δεν έδωσε απεριόριστη ρευστότητα για να κάνει ο Τσίπρας δημοψηφίσματα όταν έληξαν τα μνημόνια στήριξης;

Κι όμως αυτή είναι η ανάλγητη «πρώτη φορά αριστερά»! Και αυτά είναι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κοιμούνται, μπροστά σε τέτοιες αποφάσεις!
Συλλογικό αίσχος!
Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr