Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιδράσεις για την επικείμενη τοποθέτηση Σπηλιόπουλου στο... τιμόνι της ΕΡΓΟΣΕ – "Κόκκινο πανί" για το Διακοπτό

Αρκετές αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας, αλλά και σε πολιτικούς κύκλους, έχει προκαλέσει η αναγγελία ότι για νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ προαλείφεται ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου) και πρώην βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπηλιόπουλος. Έτσι, δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο το Σάββατο υπενθύμιζαν ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός -ο οποίος, αν και συγκαταλέγεται στους πολιτικούς φίλους του κ. Βενιζέλου ήδη πριν εκείνος αναλάβει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε φροντίσει να φυλάξει τα... νώτα του και δεν είχε κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τον Γ. Παπανδρέου- ανέλαβε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ακριβώς την ημέρα που απειλούσε να καταγγείλει την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ευρισκόμενος με το ένα πόδι εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας (μάλιστα, κάποια αθηναϊκά ΜΜΕ είχαν προαναγγείλει κιόλας την αποχώρησή του). Ωστόσο, προς γενική κατάπληξη τότε, αντί να βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βρέθηκε εντός κυβέρνησης!
Όσο για τη μετέπειτα πορεία του, οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν ότι ήδη από τις εκλογές του Μαΐου, οπότε το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε μόλις στη μία έδρα στην Αχαΐα -την οποία κατέλαβε αυτοδικαίως, χωρίς σταυρό, ως πρώην πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου- και ο Κ. Σπηλιόπουλος βρέθηκε πρώτος επιλαχών, δεν σταμάτησε ν' ασκεί πιέσεις, προκειμένου να παραιτηθεί υπέρ του ο τέως πρόεδρος του κόμματος. Όμως, ο Γ. Παπανδρέου δεν εκδήλωσε καμία τέτοια πρόθεση, παρέμεινε στο πόστο του και ο κ. Σπηλιόπουλος παρέμεινε εκτός κοινοβουλευτικού... νυμφώνος.
Ώσπου, όπως όλα δείχνουν, βρέθηκε ο τρόπος να... χρυσωθεί το χάπι. Κι έτσι, ο κ. Σπηλιόπουλος, αντί να κατέβει από το... τρένο του ΠΑΣΟΚ, πιάνει οσονούπω το... τιμόνι της ΕΡΓΟΣΕ, με τις... ευλογίες όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.
«Κόκκινο πανί» για το Διακοπτό

Αλλά και σε τοπικές κοινωνίες προκαλεί αντιδράσεις η ανάθεση τέτοιων καθηκόντων στον κ. Σπηλιόπουλο. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι στο Διακοπτό, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποίηση, για να αποτρέψουν το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της κωμόπολης κι εκατοντάδων κατοίκων της, με την ύψωση τσιμεντένιου τείχους, που διαχωρίζει τον οικισμό στα δύο και στερεί από τη στοιχειώδη επαφή με το φυσικό περιβάλλον τούς ενοίκους πολλών κατοικιών, ο Αιγιώτης πολιτικός θεωρείται από καιρό "κόκκινο πανί".
Κι αυτό διότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το attacktv.gr, σ' αυτόν χρεώνεται σχεδόν αποκλειστικά η εγκατάλειψη της λεγόμενης νότιας χάραξης για το τμήμα Κιάτου-Ροδοδάφνης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής και η επιλογή της σημερινής, η οποία, όπως υποστηρίζουν οι τοπικοί φορείς, και πολύ δαπανηρότερη είναι, αλλά και πάσχει σοβαρά από περιβαλλοντικής πλευράς.
Καμπανάκι κινδύνου
Μάλιστα, στελέχη της Επιτροπής Αγώνα, με τα οποία βρίσκεται σε τακτική επαφή το attacktv.gr, επανειλημμένα έχουν αναφέρει ότι ο τότε -και τώρα- αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, είχε ανεπιφύλακτα χαρακτηρίσει ως έκτρωμα τη λύση που τελικά ακολουθήθηκε κι ότι εκείνος που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για να οδηγηθούμε σ' αυτήν δεν ήταν άλλος από τον τότε βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος την προώθησε με... υπερβάλλοντα ζήλο.
Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο η επίσημη ανακοίνωση της τοποθέτησης του κ. Σπηλιόπουλου σε θέση-κλειδί για την πορεία του συγκεκριμένου έργου να λειτουργήσει σαν καμπανάκι κινδύνου για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι -με την ανύψωση αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν "τείχος του αίσχους", παρομοιάζοντάς το με τo τείχoς του Βερολίνου- κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους, με την πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων, την ανάρτηση μαύρων σημαιών στα σπίτια τους, ακόμη και με κατάληψη του εργοταξίου από γυναικόπαιδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ