Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 0-3: Εμφάνιση - παρωδία, υπερηχητικοί Γερμανοί και «τελικός» με Καραμπάχ

 Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 0-3: Εμφάνιση - παρωδία, υπερηχητικοί Γερμανοί και «τελικός» με Καραμπάχ 

Ο Ολυμπιακός ήταν (επιεικώς) άθλιος και έχασε πανεύκολα από την ανώτερη Φράιμπουργκ  (κατέβασε τις...  μηχανές στο β' μέρος) στο Καραϊσκάκη με 0-3 σε μία βραδιά που λίγο έλειψε να φύγει με βαρύτερο σκορ

Τελευταίος στον όμιλο ο πρωταθλητής Ελλάδας, ρεαλιστικός στόχος η πρόκριση 3η θέση για το Europa Conference League. «Τελικός» το ματς με την Καραμπάχ τον Οκτώβριο στο Φάληρο.  

Στο Καραϊσκάκη εμφανίστηκε μία ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο και άλλη μία ομάδα που έλεγε ότι ΘΑ παίξει ποδόσφαιρο, αλλά τελικά το κακοποίησε. Ένας άθλιος Ολυμπιακός ηττήθηκε για... πλάκα με 0-3 από την ανώτερη και εξαιρετική Φράιμπουργκ και μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους, ο ρεαλιστικός στόχος δεν είναι άλλος από την 3η θέση και την πρόκριση στο Europa Conference League. 

Τελικά ο Κάρλος Κορμπεράν για ακόμη μία φορά προτίμησε να ξεκινήσει με τον Ουί Τζο και όχι τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης, αντί του Ρέαμπτσιουκ προτίμησε τον Ρέτσο και αντί του Κούντε έβαλε τον Μπουχαλάκη δίπλα στον Εμβιλά. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στο 4-4-1-1 των Γερμανών, έχοντας τον Βατσλίκ στα γκολπόστ, τους Βρσάλικο, Σισέ, Μπα και Ρέτσο στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά – Μπουχαλάκη στα χαφ, τον Μπιέλ μπροστά τους, τον Μασούρα στα δεξιά, τον Μπόουλερ στα αριστερά και τον Ουί Τζο στην κορυφή.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα φαινόταν το έργο. Σε εκείνο το λάθος του Μπα στο 40ό δευτερόλεπτο, το οποίο δεν αξιοποίησε ο Κίερεχ που είδε το σουτ του να απομακρύνει δύσκολα ο Βατσλίκ. Η Φράιμπουργκ έδειχνε ωρες-ώρες ότι είναι μία ομάδα από… άλλο πλανήτη. Δεν ήταν όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οι Γερμανοί που είναι μία εξαιρετική ομάδα έκανε τα βασικά πράγματα: Κυκλοφορούσε την μπάλα με άνεση, πίεζε ψηλά να κλέψει μπάλες, όταν τις έχανε αμέσως έκλεινε τους διαδρόμους και στο τέλος έφτανε με άνεση στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η Φράιμπουργκ απέδειξε ότι ήταν μία εξαιρετική ομάδα, αλλά απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό έδειχνε… εξωγήινη. Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν δίχως νεύρο, ένταση, ιδέες, φαντασία. Εν ολίγοις δεν είχαν τίποτα. Δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, οι αποστάσεις των γραμμών ήταν τεράστιες και είχε μία ανασταλτική λειτουργία που παρέπεμπε σε παιδική χαρά. Ο Μπα βρέθηκε σε τραγική μέρα, κακός ήταν και ο Σισέ, ο Βρσάλικο έκανε λίγα πράγματα και ο Ρέτσος επίσης προσπαθούσε να συμμαζέψει ό,τι μπορούσε, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάταια όμως… Οι βοήθειες από τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα η Φράιμπουργκ να κάνει βόλτες έξω και μέσα στην περιοχή των Πειραιωτών. Στο 5’ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Χέφλερ έπειτα από έξυπνο χτύπημα φάουλ του Γκρίφο και αφού έπιασε κοιμώμενο την άμυνα του Ολυμπιακού και ειδικά τον Ουί Τζο. Οι Γερμανοί συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και πάλι καλά που ο Βατσλίκ σε αρκετές περιπτώσεις είπε «όχι» ή η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους παίκτες της Φράιμπουργκ. Στο 13’ ο Γκρέγκοριτς με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι, ο ίδιος παίκτης στο 19’ είδε να σταματάει η προβολή του από τον Βατσλίκ και στο 25’ έφτασαν στο 0-2 με τον Γκρέγκοριτς και αφού πρώτα ο Κίερεχ έκανε… χαβαλέ μέσα στην περιοχή, δίνοντας ασίστ για πλάκα στον συμπαίκτη του. Οι πρωταθλητές απείλησαν με τον Ουί Τζο στο 39’ και ένα λεπτό αργότερα κόντεψαν να δεχτούν και τρίτο γκολ με τον Ντοάν, το οποίο σταμάτησε ο Βατσλίκ που κράτησε το σκορ στο 0-2…

Με τυπική διαδικασία έμοιαζε το δεύτερο ημίχρονο για την Φράιμπουργκ. Ο Κορμπεράν προχώρησε σε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του, αλλά την ίδια στιγμή οι Γερμανοί που κατέβασαν ταχύτητα και έδειχναν να έχουν το μυαλό τους στο ματς με την Χοφενχάιμ που ακολουθεί, πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Γκρέγκοριτς στο 52’. Κάπου εκεί το ματς τελείωσε και τυπικά. Η είσοδος των Ελ Αραμπί, Γκάρι και Άβιλα έδωσε μία τρόπον τινά φρεσκάδα στους Πειραιώτες, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να απειληθεί σοβαρά η Φράιμπουργκ. Είχε δύο στιγμές ο Ολυμπιακός με τους Ουί Τζο (71’) και Εμβιλά (72’), όμως, οι Γερμανοί ακόμα και σε χαμηλή ταχύτητα εξακολουθούσαν να δείχνουν καλύτεροι. Τελικό σκορ 0-3 και πλέον «τελικός» είναι το ματς με την Καραμπάχ στο Φάληρο στις 6 Οκτωβρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Βατσλίκ – Βρσάλικο (71’ Άβιλα), Μπα, Σισέ, Ρέτσος (46’ Ρέαμπτσιουκ) – Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Κούντε) – Μπόουλερ (63’ Ελ Αραμπί), Μπιέλ, Μασούρας (63’ Γκάρι Ροντρίγκες) – Χουάνγκ Ουί Τζο

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ : Φλέκεν – Σιλντιγιά (78' Κιούμπλερ), Γκίντερ, Λίνχαρντ, Γκιούντερ – Χέφλερ, Εγκεστάιν, Γκρίφο (78' Κάιτελ), Ντοάν (68’ Πίτερσεν) – Κίερεχ (62’ Γεόνγκ) – Γκρέγκοριτς (62’ Σχάντε).

 

Τα αποτελέσματα του ομίλου για την 2η αγωνιστική του Europa League:

Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 0-3 (5' Χέφλερ, 25', 52' Γκρέγκοριτς)
Καραμπάγκ – Ναντ 3-0 (60' Κβουαμπένα, 65' Ζουμπίρ, 72' Γιάνκοβιτς)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Europa League:

Φράιμπουργκ – Ναντ
Ολυμπιακός – Καραμπάγκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Φράιμπουργκ 6 5-1
2. Ναντ 3 3-4
3. Καραμπάγκ 3 4-2
4. Ολυμπιακός 0 1-5