Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Μέχρι και το νέο έτος κλειστά σχολεία και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό ανακοινώνει ο Πέτσας

 Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Ποια θέματα είναι στην ατζέντα

Ημέρα ανακοινώσεων θα είναι η σημερινή όσον αφορά τως πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί στην Ελλάδα..

Συνεδριάζει στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή του νομοσχεδίου για τις «Πρότυπες Προτάσεις» έργων («Προτάσεις Καινοτομίας»)

Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων

Παρουσίαση από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη του νομοσχεδίου: Οργανισμοί Προώθησης και Διαχείρισης Προορισμών, σύσταση Οργανισμού Αξιοποίησης Ιαματικών Πόρων και άλλες διατάξεις

Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη του τελικού σχεδίου (master plan) Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη της εθνικής στρατηγικής κυβερνοασφάλειας

Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού και επιχειρησιακής εποπτείας για την περιστολή του λαθρεμπορίου

Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την τροποποίηση πράξης υπουργικού συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της κυβερνητικής επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Επίσης αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και το στίγμα των προθέσεών του, που θα καθορίσουν τα επόμενα 24ωρα τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το lockdown και την εορταστική περίοδο. καθώς θα έχει προηγηθεί νωρίτερα το πρωί η τακτική σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων..

 Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2020 και πως θα απαγορευθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Σήμερα επίσης είναι η καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.