Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο Μεϊμαράκης βγάζει τον Τζιτζικώστα… στο ξέφωτο

Ο Μεϊμαράκης βγάζει τον Τζιτζικώστα… στο ξέφωτο
Η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συμμετάσχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του, ήταν αναμενόμενη και εν πολλοίς ευκταία. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι η “περίεργη” υποψηφιότητα σε αυτή τη μάχη ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Η υπόλοιπη Ελλάδα, πέραν της εκλογικής βάσης του, δεν τον γνωρίζει καθόλου. Δεν ξέρει τις θέσεις του για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα.
Αυτή η “άγνοια” ενισχύεται από την επιλογή του επιτελείου του να επενδύσει στη λιγότερη δυνατή έκθεσή του στη δημοσιότητα. Σε μια “σιωπηλή εκστρατεία”, που θα του επιτρέψει να προτάξει το επιχείρημα της αλλαγής γενιάς, προσπερνώντας τη… μικρή λεπτομέρεια του τι πρεσβεύει, των ιδεών και του ηθικού κώδικά του.
Φυσικά, στην εποχή των social media κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Γι’ αυτό και όταν άρχισαν τα “αποκαλυπτήρια” για το παρελθόν, τις ρίζες και τη διαδρομή του Απόστολου Τζιτζικώστα, το περιβάλλον του αιφνιδιάστηκε και έδειξε να ενοχλείται.
Μόνο που η μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι μάχη για τον προσανατολισμό που θα έχει η πιο συμπαγής παράταξη εξουσίας της χώρας. Δεν είναι μάχη για να τεθεί κάποιος επικεφαλής μιας λέσχης ακτιβισμού ή μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Εκεί άλλωστε εστιάζεται και η “ηθική απόκλιση” της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα. Ότι θεωρεί ασήμαντο το γεγονός πως θα είναι εξωκοινοβουλευτικός επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας. Λες και το πολίτευμά μας είναι… πεζοδρομιακή Δημοκρατία.

ysterografa.gr